To ud af tre ejerlejligheder koster under 10.000 kroner om måneden

Efterspoergslen paa boliger er stoerst i byerne
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   9. juli 2012   ·   2 MIN

Andelen af ejerlejligheder, som kan fås for under 10.000 kroner i månedlig udgift, er steget mærkbart de seneste 3½ år. Det fremgår af tal fra boligsiden.dk

Man får langt mere ejerlejlighed for pengene i dag sammenlignet med for 3½ år siden. En opgørelse fra boligsiden.dk viser, at andelen af ejerlejligheder, der koster 10.000 kroner i månedlige udgifter er steget siden starten af 2009.

”I dag koster omkring 66 pct. af alle ejerlejligheder, som er udbudt til salg, under 10.000 kroner om måneden. For 3½ år siden var andelen kun på halvdelen af det samlede udbud”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Dermed er udbuddet af ejerlejligheder til mindre end 10.000 kroner i månedlige udgifter steget med mere end en fjerdedel i perioden.

Rentefald har enorm betydning

”Det sker, selv om udbudspriserne også er steget i perioden. Årsagen er renterne, som er faldet dramatisk de seneste år”, fortæller Birgit Daetz.

Ved indgangen til 2009 var den gennemsnitlige kontantpris for ejerlejligheder til 10.000 kroner i månedlig ydelse på lige godt 1,6 mio. kr. I dag er kontantprisen steget til knap 1,85 mio. kr.

”Ejerlejligheden er altså – på papiret – blevet dyrere, men den koster det samme at sidde i. Dertil skal man lægge, at man i dag får meget mere plads at boltre sig på for den samme månedlige udgift”, siger Birgit Daetz.

10 m2 mere for de samme penge

”Hvor man i starten af 2009 fik i gennemsnit 80 kvadratmeter, er lejligheden til de samme penge i dag 10 kvadratmeter større. Det behøver med andre ord ikke at koste en formue at få plads til den lille familie i en god ejerlejlighed. Priserne varierer ganske vist fra by til by, og i storbyerne er det nok tvivlsomt hvor mange ejerlejligheder, der findes i den størrelse og til de nævnte priser, men i de lidt mindre byer kan der omvendt være mere at hente”, slutter Birgit Daetz.

Emner

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.