Villaer og ejerlejligheder sælges over udbudsprisen

Salgstiden for andelsboliger styrtdykker (Foto: Mette Hesser - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   28. juni 2012   ·   2 MIN

1-2 pct. af boligkøberne betaler mere end udbudsprisen for at sikre sig ønskeboligen. I visse tilfælde ligger salgsprisen 10-20 pct. over den pris, sælger forventer. Det fremgår af tal fra boligsiden.dk

En lille håndfuld af boligkøberne er villige til at strække sig langt for at få fingre i drømmeboligen. Faktisk så langt, at de gerne betaler mere for boligen, end køber selv forventer. En opgørelse fra boligsiden.dk viser, at omkring 1-2 pct. af alle handler med villaer og ejerlejligheder indgås til overpris

”Det seneste år har der hver måned været 1-1½ pct. af villakøberne, som har betalt mere end udbudsprisen for villaen. Blandt køberne af ejerlejligheder har der været helt op til 2½ pct., der har købt boligen på overbud”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Betaler op til 200.000 kr. over prisen

I gennemsnit betaler disse købere fra 50.000 kroner og helt op til 200.000 kroner i overpris for at sikre sig den pågældende bolig.

”I disse handler ligger salgspriserne i gennemsnit fra omkring 3 pct. og helt op 12 pct. over den sidste udbudspris – og altså den pris som køber ellers har stillet sig tilfreds med”, fastslår Birgit Daetz.

Der kan være flere årsager til, at nogle boligkøbere ender med at betale mere for boligen, end der står på prisskiltet.

Køber har konkrete krav til boligen

”Nogle boligkøbere henvender sig direkte til en ejendomsmægler og udtrykker konkrete krav og ønsker til deres drømmebolig. Det kan være, de ønsker at bo i ét bestemt kvarter i byen, at boligen har en bestemt størrelse, arkitektur og beskaffenhed og så videre. De er ofte villige til at betale en højere pris for at sikre sig boligen”, siger Birgit Daetz og slutter:

”Men det kan lige så vel være, at der er flere købere med i opløbet om en bolig, hvor der derfor afgives ’lukkede’ bud og højestbydende vinder boligen på et overbud.”

Emner

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.