Brugerne foretrækker ejerlejligheder

66 pct. af brugerne paa boligsiden.dk foretraekker ejerlejligheder (foto: boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   16. juni 2012   ·   2 MIN

Langt de fleste brugere på boligsiden.dk ville foretrække en ejerlejlighed frem for en andelslejlighed. Det fremgår af en undersøgelse på boligsiden.dk.

Et overvejende flertal af brugerne på boligsiden.dk svarer i en undersøgelse på landets mest besøgte boligportal, at de foretrækker at eje en lejlighed frem for at have andelsbevis på deres lejlighed.

I undersøgelsen spurgte boligsiden.dk: Hvordan vil du eje din lejlighed? To ud af tre brugere, som deltog i undersøgelsen, svarede, at de foretrækker at eje deres egen lejlighed som ejerlejlighed.

Læs også: Få det fulde overblik over dine lokale ejendomsmæglere

17 pct. er ligeglade

Godt 10 pct. af respondenterne vil hellere have en andelslejlighed, og for 17 pct. er det hip som hap, om lejligheden er en ejer- eller en andelslejlighed.

”Det overrasker ikke, at langt de fleste helst vil eje deres lejlighed. Og de 10 pct., der foretrækker en andelslejlighed, overrasker heller ikke stort. Derimod er det lidt mere bemærkelsesværdigt, at en ud af seks ser stort på, om boligen er den ene eller den anden type”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

6 pct. foretrækker at leje

Mest påfaldende er det imidlertid, at 6 pct. af de deltagende brugere svarer, at de foretrækker en helt anden type lejlighed end en ejer- eller andelslejlighed – i så fald må dét være en lejelejlighed.

Læs også: Forkert udbudsstrategi kan være dyr for boligsælgere

”Der kan her være tale om brugere, der er på boligsiden.dk af andre grunde end de mest almindelige, som vel er at købe eller sælge bolig. De kan være på udkig efter en lejebolig”, siger Birgit Daetz.

Man kan nemlig også lede efter lejeboliger på boligsiden.dk. Det er godt nok ikke det vilde udbud, man har at vælge imellem – der er knap 550 af slagsen i udbud.

582 brugere deltog i undersøgelsen på boligsiden.dk.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.