Mest fart på hussalget i Storkøbenhavn

Der er mest fart paa hussalget i Storkoebenhavn (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   12. maj 2012   ·   2 MIN

Salgstiderne på huse er med ned til 100 dage kortest i Storkøbenhavn, mens hussalget tager længst tid i Vest- og Sydsjælland. Det fremgår af en opgørelse fra boligsiden.dk.

Syv måneder. Så stor er forskellen på salgstiderne mellem kommunerne med de korteste salgstider og kommunerne, hvor hushandlerne går langsomst. Ifølge en opgørelse fra boligsiden.dk går hussalget hurtigst i hovedstaden og de storkøbenhavnske kommuner, mens det modsatte er tilfældet i Vest- og Sydsjælland og på flere øer.

Læs også: Færre boligejere er truet af tvangsauktion

I Albertslund er den gennemsnitlige salgstid for de huse, der blev handlet i 2011, nede på præcis 100 dage – det er landets laveste salgstid.

Salgstid falder yderligere

”Albertslund har indtaget førstepladsen over korteste salgstider i både 2010 og 2011. Og den gennemsnitlige salgstid i kommunen ser ud til at blive endnu kortere i år, idet den efter de første fire måneder af året er nede på 96 dage”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Lige efter Albertslund følger en håndfuld storkøbenhavnske kommuner – heriblandt hovedstaden – med saglstider på fire måneder eller derunder. Kommunerne fremgår af listen herunder.

Læs også: Huspriser på øerne faldet op til 18 pct. på et år

Favrskov ’bedst’ uden for Sjælland

”Faktisk er de 10 første kommuner i det fineste selskab beliggende i Storkøbenhavn, og først på 12. pladsen kommer en ikke-sjællandsk kommune; det er Favrskov, hvor salgstiden i 2011 lå på 142 dage”, siger Birgit Daetz.

I den anden af skalaen finder man de længste salgstider i Vest- og Sydsjælland. Lolland topper i den henseende med en gennemsnitlig salgstid på 294 dage i 2011 – det højeste antal dage siden 2009.

”Den gode nyhed er, at salgstiden i Lolland i år indtil videre er faldet med knap en måned sammenlignet med sidste år”, fortæller Birgit Daetz.

Også i Kalundborg, Guldborgsund og Holbæk finder man nogle af landets længst salgstider på omkring ni måneder.

”Og så noterer vi os, at det også holder hårdt med hussalget på flere øer. Ud over førnævnte Lolland er der meget lange salgstider i Langeland, Samsø og Morsø kommuner”, siger Birgit Daetz.

Kommuner med korteste salgstider

Kommuner med laengste salgstider

 

Læs mere

Her kan du bo småt men godt
17. september 2019   ·   3 MIN

Vi søger bolig på arbejdet og fortsætter jagten hjemme på mobilen
14. september 2019   ·   2 MIN

Det går godt med salget af flexboliger
13. september 2019   ·   2 MIN

Husene bliver solgt hurtigere: Salgstiden er den laveste i 10 år
12. september 2019   ·   2 MIN

Danskerne køber større huse end for 10 år siden
11. september 2019   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646