34 pct. flere huse til salg på landet

Mark, Landet, Natur, Landejendom, Gård (Foto: Lone Olsen - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   16. maj 2012   ·   2 MIN

Der kommer flere til salg-skilte på landet, mens andelen af enfamiliehuse til salg i byerne er mere eller mindre konstant. Samtidig er udbudspriserne faldet mere på landet end i byerne. Det fremgår af nye tal fra boligsiden.dk.

Andelen af enfamiliehuse til salg på landet er steget støt de seneste tre et halvt år, og der er i dag 34 pct. flere huse til salg på landet. Til sammenligning har udviklingen holdt sig i ro i byerne. Det viser en ny opgørelse fra boligsiden.dk.

”Der har de seneste år været en stigning i antallet af huse, der står til salg på landet, på en tredjedel, mens antallet af huse til salg i byerne har holdt samme niveau. Samtidig er det blevet mere vanskeligt at få solgt huset, hvis man bor på landet. Salgstiden i byerne og i landzonerne var ens for 3 år siden, og nu er salgstiden steget, så boligerne i landzonerne i gennemsnit står til salg i ni en halv måned – det er to måneder længere end i byerne,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk

I starten af 2009 var andelen af enfamiliehuse til salg i byzonen og landzonen den samme – nemlig 3,2 pct. af alle boliger i henholdsvis by- og landzone. I dag er andelen af enfamiliehuse i byzonen til salg kun steget marginalt og andelen ligger på 3,3 pct. Derimod er andelen af enfamiliehuse, der er sat til salg i landzonen, steget løbende siden starten af 2009, og i dag er det 4,3 pct. af alle enfamiliehusene i landzonen, som står til salg.

Huspriserne faldet med 17 pct. på landet
Der er mange penge at spare, hvis man køber et hus på landet frem for i byen, det viser nye tal fra boligsiden.dk. Generelt set er udbudspriserne på enfamiliehuse faldet over hele landet, men faldet er særlig markant for de huse, der ligger i landzonen. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i byzonen ligger nu på 13.500 kroner, mens den er helt nede på 7.100 kroner i landzonen.

”Mens salgspriserne siden begyndelsen af 2009, er faldet med fem pct. i gennemsnit i byzonen, er priserne faldet med 17 pct. i gennemsnit i landzonen. Det fortæller historien om, at boligmarkedet er særlig trængt på landet, men også, at det er her, man kan gøre et godt og billigt køb,” siger Birgit Daetz.

For yderligere information, kontakt:
• Kommunikationsdirektør Birgit C. Daetz, Boligsiden A/S – mobil: 2121 0284.
• Læs også mere på Boligsiden.dk.

Fakta:

34 pct. flere huse til salg på landet (boligsiden.dk)

Stigning i antal huse til salg på landet

• I 2009 var andelen af enfamiliehuse til salg i landzonen magen til antallet af enfamiliehuse til salg i byzonen – nemlig 3,2 pct.
• Siden er andelen af enfamiliehuse til salg på landet steget løbende, og i dag er det 4,3 pct. af alle enfamiliehusene i landzonen, som står til salg.
• Andelen af enfamiliehuse til salg i byzonen er til sammenligning kun steget fra 3,2 pct. til 3,3 pct.

Længere salgstider på landet

• I begyndelsen af 2009 var salgstiden knap 6 måneder både i by og land-zone.
• Den gennemsnitlige salgstid er siden da steget med med 1½ måned til knap 7½ i byzonerne og steget med 3½ måned til 9½ måned i landzonerne.


Lavere priser på landet

• Siden begyndelsen af 2009 er salgspriserne i gennemsnit faldet med 5 pct. i byzonen og 17 pct. i landzonen.
• Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i byzonen ligger nu på 13.500 kroner, mens den er på 7.100 kroner i landzonen.