Jyske og fynske hussælgere har fordoblet prisnedslaget

Jyske og fynske hussaelgere giver dobbelt saa stort prisnedslag (boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   5. april 2012   ·   2 MIN

Huskøberne i Jylland og på Fyn får nu mere end dobbelt så stort et prisnedslag som for et år siden. Dermed er det gennemsnitlige hus over 100.000 kroner billigere end prisen på til salg-skiltet. Det viser tal fra den nyeste udgave af Boligsidens Markedsindeks.

Sælgerne af enfamiliehuse går ikke af vejen for en sund forhandling om prisen på huset. Nye tal fra boligsiden.dk viser, at prisnedslaget i dag gennemsnitligt er mere end dobbelt så højt som for et år siden – i hvert fald i tre af landets fem regioner.

Ifølge Boligsidens Markedsindeks, som udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste salgstal fra landets ejendomsmæglere, giver hussælgerne i Jylland i gennemsnit op til 115 pct. mere i nedslag i forhold til for et år siden.

”Det kommer især de jyske og fynske huskøberne til gode, at sælgerne i dag er mere imødekommende end for et år siden. Det er nemlig i Region Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark, at prisnedslaget har været igennem den største stigning”, siger kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk Birgit Daetz.

Spar 120.000 kr. i Midtjylland

”Den største stigning ser vi i Region Nordjylland med 116 pct. Dermed får de nordjyske huskøbere i dag knap 650 kroner i nedslag på huskøbet mod 300 kroner i marts 2011. De midtjyske hussælgere giver lidt mere i nedslag – nemlig knap 800 kroner. Det svarer til, at et gennemsnitligt parcelhus på 150 kvm ender på en salgspris, som er i omegnen af 120.000 kroner lavere, end der står på prisskiltet”, fastslår Birgit Daetz.

I Region Midtjylland er nedslaget nu 113 pct. over niveauet fra samme måned i fjor og i Region Syddanmark får køberne 112 pct. mere i nedslag. Tallene fremgår af nedenstående tabel og kan også ses her.

Størst nedslag i hovedstaden

Selv om nedslagene i Jylland samt på Fyn og øerne er steget mest det seneste år, er det københavnerne, der nyder gavn af de største gennemsnitlige nedslag.

I Region Hovedstaden giver sælger i gennemsnit 1.322 kroner i nedslag i forhandlingen om husprisen. På landsplan får huskøberne 864 kroner i nedslag på kvadratmeter.

Nedslag i m2-pris
Jyske og fynske hussaelgere giver dobbetl saa stort prisnedslag. Boligsiden.dk

Kilde: Boligsiden.dk

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.