Hver fjerde villa i Storkøbenhavn blev solgt på 1 måned

Hus / Villa / Dyrt (Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   20. april 2012   ·   1 MIN

Ifølge tal fra boligsiden.dk blev 25 pct. af alle villahandler i Storkøbenhavn sidste år gennemført i løbet af 29 dage. I fem af regionens kommuner fik villasælgerne solgt på under tre uger.

Nok kører boligmarkedet i et lavere gear end i de vilde år frem til 2008, men hver fjerde villaejer i Storkøbenhavn formåede alligevel at få solgt huset på under en måned, fra det blev annonceret til salg.

Det viser tal, som boligportalen boligsiden.dk har udarbejdet. 25 pct. af alle villaer, der blev handlet i regionen i løbet 2011, fik ny ejer i løbet af gennemsnitligt 29 dage. Tallet dækker over store forskelle i mellem de enkelte kommuner i området. I fem kommuner lykkedes det hver fjerde villasælger at finde en ny køber til huset på tre uger eller mindre.

Tog kun 2½ uger i København

Kommunerne er Vallensbæk, Glostrup, og Lyngby-Taarbæk – alle med 21 dage, Tårnby med 20 dage og duksen Københavns Kommune, hvor det i gennemsnit kun tog 2½ uger for hver fjerde husejer at få afsat villaen.

Længst tid i Dragør

Længst tid tog det i Dragør, hvor hvert fjerde hus stod til salg i gennemsnitligt 46 dage. Til sammenligning er den gennemnsitlige salgstid på landsplan for de 25 pct. hurtigst sælgende villaer på 33 dage.

Tallene er baseret på ejendomsmæglernes indberetninger til boligsiden.dk.