Godt energimærke giver hurtigere hussalg

Jo bedre energimaerke desto kortere salgstid (Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   27. april 2012   ·   2 MIN

Det energivenlige enfamiliehus sælges væsentligt hurtigere end huset med dårligt energimærke – og jo dårligere energimærke desto længere salgstid. Der er dog en undtagelse, viser en undersøgelse fra boligsiden.dk.

Danskernes øgede bevidsthed om klima og miljø afspejler sig i høj grad i boligsalget. En ny undersøgelse fra boligsiden.dk viser, at de mest energivenlige villaer og rækkehuse bliver solgt meget hurtigere end huse med dårligt energimærke.

Læs også: Boligens energimærke har stor betydning for boligkøbere

Boligsiden.dk har opgjort salgstiderne for alle huse, der er solgt siden midten af 2010, fordelt efter energimærke. Tallene viser, at den gennemsnitlige salgstid for de mest klimavenlige villaer og rækkehuse, dem der har energimærke A, er den korteste af samtlige kategorier.

”Huse med energimærke A bliver i gennemsnit solgt på 165 dage. Herefter følger B-mærkede huse med 206 dage, mens salgstiden også stiger for C- og D-mærkede huse”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

E-mærke er undtagelsen

Mens energimærke F og G topper med henholdsvis 219 og 243 dage, er salgstiden for de E-mærkede villaer og rækkehuse undtagelsen. Disse tager i gennemsnit kun 192 dage at få solgt og er dermed de næst hurtigst sælgende. Det er der ifølge boligsiden.dk en forklaring på.

Læs også: Hver tredje vil energirenovere boligen i 2012

”Halvdelen af de huse med energimærke E, der er solgt de seneste knap tre år – omkring 3.000 – er opført i perioden fra 1960 til 1990. Det er langt overvejende traditionelle parcelhuse, som kan trænge til en kærlig hånd. De kan for rimelige penge energioptimeres, uden at man skal tage specielle hensyn til arkitekturen. Det er en klimainvestering, som hurtigt tjener sig ind og påvirker privatøkonomien positivt. For langt størstedelens vedkommende er det huse, som ligger i børnevenlige kvarterer, tæt på skoler og indkøbsmuligheder. Det gør dem yderligere interessante for børnefamilierne”, siger Birgit Daetz og slutter:

Parcelhuset populært igen

”Samtidig med, at vi er blevet mere klimabevidste og kan se mulighederne i at energioptimere det traditionelle parcelhus, er vi også blevet mere mådeholdne som følge af den økonomiske udvikling; derfor køber vi mere ’fornuftigt’ og er vendt tilbage til parcelhuset, som nærmest har fået en renæssance hos ejendomsmæglerne.”

Dermed går danskernes øgede bevidsthed om klimaet og mulighederne for at energirenovere og spare på udgifterne til elektricitet og varme hånd i hånd med parcelhusets fornyede popularitet som følge af krisen.

Jo bedre energimaerke desto kortere salgstid (Boligsiden.dk)

Kilde: Boligsiden.dk
Data er baseret på handelsindberetninger fra ejendomsmæglerne.

 

Læs mere

Her kan du bo småt men godt
17. september 2019   ·   3 MIN

Vi søger bolig på arbejdet og fortsætter jagten hjemme på mobilen
14. september 2019   ·   2 MIN

Det går godt med salget af flexboliger
13. september 2019   ·   2 MIN

Husene bliver solgt hurtigere: Salgstiden er den laveste i 10 år
12. september 2019   ·   2 MIN

Danskerne køber større huse end for 10 år siden
11. september 2019   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646