Villaer ved storkøbenhavnske kyster varierer voldsomt i udbudspris

Bo i villa ved havet for langt mindre end paa Strandvejen (Foto: Mikael - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligomsætning   26. februar 2012   ·   2 MIN

Der er store forskelle på udbudsprisen for villaer villaer, der ligger ved kysterne nord og syd for København. Boligsiden.dk har kigget nærmere på udbudspriserne på villaer ved Øresundskysten 30 km nord for København og 30 km syd for.


Danmark er begunstiget med en kyststrækning på omkring 7.000 kilometer. Derfor er det også logisk, at mange af os gerne vil bo så tæt på vandet som muligt, så vi kan nyde havet i fulde drag. Og hvis kravet til en villa er, at den skal ligge i gå-afstand til havet og i nærheden af hovedstaden, betaler det sig at kigge bredt, når man søger efter den nye bolig. Det er nemlig en hel del billigere at købe hus syd for København end nord for. Det viser tal fra boligsiden.dk.

Villaen er billigere ved Køge Bugt

“Det behøver ikke være de rigeste danskere beskåret at bo ved havet i eller omkring hovedstaden. Godt nok er Strandvejen dyr, men man kan også kigge mod for eksempel Køge Bugt-området – så er der mange penge at spare på villakøbet”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Læs også: Så meget koster de populære boliger i dit område

Boligsiden har undersøgt udbudspriserne i de forskellige postnumre langs Øresund, når man bevæger sig 30 km ud af byen – i såvel nordlig som sydlig retning.

Udbudspriserne på villaer på Strandvejen ligger i gennemsnit på mellem 5½ mio. kr. og godt 41½ mio. kr. – alt afhængig af hvor man kigger. Billigst er Strandvejen i Humlebæk, mens Strandvejen i Gentofte er dyrest.

Udbudspriser kun en fjerdedel i Køge Bugt-området

“Kigger man i stedet mod Køge Bugt-området ligger udbudspriserne i flere tilfælde væsentligt lavere; billigst er Solrød Strand de rligger længst mod syd af de postnumre syd for København, som er medtaget. Her er den gennemsnitlige udbudspris på4,1 mio. kr. for de 49 villaer, der er udbudt”, fortæller Birgit Daetz.

Læs også: Antallet af Strandvejsvillaer til under 4 mio. kr. fortsat højt

Efter Solrød Strand følger Greve med en gennemsnitlig udbudspris på 4,9 mio. kr. (34 udbudte villaer).

“Det er ikke alene billigere at købe villa syd for København – der er også pænt meget at vælge imellem, så der er nok noget for enhver smag. Og arbejder man i hovedstaden, er der jo motorvej næsten lige til hoveddøren, så der er andre fordele at drage nytte af end kun lavere udbudspris”, slutter Birgit Daetz.

Sådan er boligmarkedet lige nu på ved kysten

Udbudspriser for villaer langs kysten nord og syd for Koebenhavn
Kilde: Boligsiden.dk
Ovenstående data gælder kun for villaer, beliggende tæt ved kysten i ovenstående områder
Kystområdet er defineret på følgende måde:
Dragør: Alt øst for Stationsvej og Ndr. Strandvej
Sydkysten: Sydkysten: Alt sydøst for Ishøj Strandvej, Hundige Strandvej, Greve Strandvej, Mosede Strandvej osv.
Nordkysten: Alt øst for Strandvejen m.m. nord for Kbh.
Afgrænsningen er 30 km, nord/syd for Rådhuspladsen i fugleflugtslinje

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.