Hver tredje vil energirenovere boligen i 2012

Hus / Villa / Sommerhus / Fritidshus (Boligsiden.dk)
Skrevet af Boligsidens presseafdeling
GEM ARTIKEL    Bolighandel   9. januar 2012   ·   2 MIN

Boligen skal energiforbedres i 2012. Helt ny undersøgelse fra boligsiden.dk viser, at mere end hver tredje ønsker at gennemføre energirenoveringer på deres bolig i det nye år. Også Totalkredit har oplevet en markant interesse for deres miljøberegner, hvor flere end en halv million danskere nu har fået et bud på, om det kan betale sig at energioptimere deres bolig.


Denne artikel er en del af vores klimatema
Gå til tema

Isolering, nye lavenergivinduer eller skift til fjernvarme, der er mange muligheder, når boligen skal energirenoveres. Og det skal de danske hjem i det kommende år. 36 procent forventer at udføre energiforbedringer på deres bolig i 2012. Det fremgår af en helt ny undersøgelse, som landets mest besøgte boligportal, boligsiden.dk, har foretaget blandt sine brugere.

”Vores nye tal viser, at der er stor interesse for at udføre energiforbedringer i det nye år. Det er specielt isolering og udskiftning af vinduer til lavenergi, som op i mod halvdelen regner med at gå i gang med. Og der er mange penge at spare årligt, hvis man får gennemført de rigtige forbedringer – specielt hvis du bor i en ældre bolig,” siger Birgit Daetz, kommunikations­direktør hos boligsiden.dk.

Sådan opnår du størst besparelse på dine energiforbedringer

Mange danskere er dog ikke klar over, hvilke besparelser, de kan opnå ved at energioptimere deres bolig. Derfor har miljøberegneren fra Totalkredit fået stor succes. Med den kan man som boligejer nemlig nemt se, hvor stort et sparepotentiale, der er at hente i energirenoveringer.

”Flere end en halv million danskere har været inde og tjekke deres energiforbrug i miljøberegneren, og vi er glade for den store succes, den er blevet. Med beregneren kan du nemt og hurtigt få svar på, hvilke besparelser, der er mulige i netop din bolig ved at energioptimere. Og selv små renoveringer tjener sig hurtigt hjem,” siger Troels Bülow-Olsen, direktør i Totalkredit.

Hvis du vil se de mulige besparelser på din egen bolig, skal du blot indtaste din adresse i Totalkredits miljøberegner. Udover forslag til besparelser ved energirenoveringer, kan beregneren også give dig en indikation af, om det kan betale sig at udskifte din primære varmekilde.

Dette er resultaterne fra Boligsidens undersøgelse, hvor 1538 brugere deltog:

Energirenovering - svarresultater i procent (boligsiden.dk)

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.