Godt marked for ejerlejligheder i København og Aarhus

Noerrebro / by / lejligheder / Andelsboliger (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Uncategorized   2. december 2011   ·   2 MIN

Udbudspriserne på ejerlejligheder i landets to største byer er stabile. Det samme gælder udbuddet af boliger til salg, mens liggetiderne er faldet. Det viser nye tal fra boligsiden.dk.

Mens boligmarkedet mange steder i landet er sendt til tælling, går det egentlig meget godt i landets to største byer – i hvert fald når det gælder markedet for ejerlejligheder. Det fremgår af nye tal fra den mest besøgte hjemlige boligportal, boligsiden.dk.

Læs også: Her er lejligheden billigst

”Udbudspriserne på de københavnske ejerlejligheder har ganske vist taget et dyk på 12 pct. på knap tre år, men siden sommer har de ligget stabilt i underkanten af 25.000 kr. pr. kvadratmeter. Og i Aarhus har priserne kun været udsat for et fald på 1½ pct. siden januar 2009 – ja, faktisk er de steget med omkring 500 kroner pr. kvadratmeter siden årsskiftet”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Mens en ejerlejlighed i København i dag koster i gennemsnit 2,2 mio. kr., ligger priserne 300.000 kroner lavere i Aarhus.

Priserne stiger – måske
Ser man på udbuddet af boliger, er det i begge byer på samme niveau som for tre år siden. Det sker samtidig med, at udbuddet af alle typer boliger er steget markant i alle andre dele af landet.

Fik du læst: Andelsboligmarkedet kører på skinner

”I København er udbuddet af ejerlejligheder sågar faldet med 13 pct. siden i sommer, mens det i Aarhus siden sommeren har ligget stabilt på samme niveau”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Samlet set ser udbuddet ud til at falde i København, for der bliver fjernet flere ejerlejligheder fra mæglernes vinduer, end der kommer til salg. Hvis det fortsætter i de kommende måneder, kan det påvirke priserne i opadgående retning”, vurderer hun.

I Aarhus er der i dag knap 900 ejerlejligheder til salg, mens antallet i København er på 2.600.

Markant fald i liggetid
Endnu en god nyhed er, at liggetiderne er faldet i begge byer. I Aarhus er liggetiden i dag en femtedel lavere end for tre år siden, mens faldet i København er på knap en fjerdedel i perioden.

I begge byer er den gennemsnitlige liggetid for de udbudte ejerlejligheder på mellem 160 og 170 dage. På landsplan er den på 235 dage – eller godt to måneder længere.

”Det ser med andre ord nogenlunde fornuftigt ud for sælgerne af ejerlejligheder i København og Aarhus, når man sammenligner med resten af landet. Mange ejendomsmæglere i storbyerne efterlyser således også flere boligejere, der ønsker at sælge deres ejerlejlighed, for interessen fra køberne er bestemt til stede”, slutter Birgit Daetz.

Udviklingen i udbudspriser for ejerlejligheder i København og Aarhus. Boligsiden.dk

Kilde: Boligsiden.dk
Udviklingen i udbudspriser i Aarhus og København. Siden årsskiftet er kvadratmeterprisen højere i Aarhus end i København.

Kategorier

Uncategorized

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.