80 pct. af Boligsidens brugere tror ikke på fremgang på boligmarkedet i 2012

Lejligheder med havudsigt / Nybyggeri (Foto: David Buchmann - Boligsiden.dk)
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   31. december 2011   ·   1 MIN

Kun ganske få af brugerne på boligsiden.dk tror på fremgang på boligmarkedet i det kommende år. Fire ud af fem tror derimod, at markedet bliver værre. Det viser en brugerundersøgelse på boligsiden.dk.

Landets ejendomsmæglere har netop meldt ud, at de forventer yderligere tomgang på boligmarkedet i 2012. Og spørger man danskerne, ser det stort set ikke bedre ud – de fleste af os forventer tilsyneladende, at det bliver endnu værre i det nye år. Det indikerer en undersøgelse, som boligsiden.dk netop har afsluttet blandt sine brugere.

”Cirka 80 pct. af brugerne ser pessimistisk på udviklingen på boligmarkedet i 2012. Enten svarer brugerne, at det bliver lige så slemt som i det gamle år, eller også tror de, at priserne vil falde yderligere, og at det bliver sværere at sælge bolig”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

I alt har 3.330 brugere af boligsiden.dk deltaget i undersøgelsen om de generelle forventninger til boligmarkedet i det kommende år.

Sådan fordeler svarene sig
Boligsiden stillede spørgsmålet i undersøgelsen – som har kørt i december: Hvad er dine forventninger til boligmarkedet i 2012?

• 24 pct. af brugerne svarede, at ’boligmarkedet bliver lige så presset som i 2011’
• 38 pct. tror, at ’boligpriserne vil falde yderligere’
• 18 pct. hælder til, at ’det bliver sværere at sælge sin bolig’

Læs også: Hver anden køber kan ikke låne til drømmehuset

”Der er også lidt optimisme at spore blandt danskerne, og ifølge vores undersøgelse vil knap 7 pct. vurdere, at priserne stiger i 2012, mens lidt over 9 pct. tror på, at boligsalget vil stige. Så der er omkring 16 pct., der tror på fremgang”, slutter Birgit Daetz.

Sådan fordeler brugernes svar sig
Lagkage-figuren herunder illustrerer, hvordan svarene fra de 3.330 brugere fordeler sig.

Hvad er din forventning til boligmarkedet 2012 (Boligsiden.dk)

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.