Masser af billige studielejligheder til salg i København og omegn

Lejligheder og blå himmel
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligsiden   4. november 2011   ·   2 MIN

Knap hver femte ejerlejlighed i København og ni omkringliggende kommuner koster under 1 mio. kr. Størst er andelen af de billigste ejerlejligheder i Herlev. Boligsiden.dk viser vej til hovedstadsområdets billige studenterhybler.

De seneste fire-fem års prisfald på boliger har gavnet førstegangskøberne på boligmarkedet. Mange af disse starter nemlig med en lille ejerbolig. Blandt disse er en stor gruppe af unge mennesker, som er under uddannelse og derfor har et begrænset beløb til rådighed til husleje.

Læs også: Hver fjerde lejlighed til salg koster under 1 mio. kr.

I den forbindelse er den gode nyhed, at der atter er rigtig mange af de billigste ejerlejligheder at vælge imellem i København og kommunerne rundt om hovedstaden. Det viser en ny opgørelse fra boligsiden.dk.

”Vi har taget pulsen på ejerlejligheder til under 1 mio. kr. i København og ni omkringliggende kommuner, og 18 pct. af de knap 3.900 ejerlejligheder, der er til salg i de 10 kommuner koster under 1 mio. kr.”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Læs også: Hver fjerde andelsbolig sælges på under tre uger

København og Tårnby er de to kommuner, der placerer sig tættest på gennemsnittet med en andel på henholdsvis 16 pct. og 17 pct. af de udbudte ejerlejligheder, som koster under 1 mio. kr.

75 % i Herlev til under 1 mio. kr.
”Herlev er den kommune, hvor de billigste ejerlejligheder udgør den største andel af udbuddet – her er der 13 til under en million til salg, svarende til 75 pct. af udbuddet. I den anden ende af skalaen er Frederiksberg. Her er der 441 ejerlejligheder til salg, men kun seks til under 1 mio. kr., hvilket svarer til 1,4 pct. af udbuddet”, siger Birgit Daetz.

I Brøndby og Glostrup er cirka hver tredje udbudte ejerlejlighed til salg for under 1 mio. kr., mens det i Hvidovre og Gladsaxe er hver anden lejlighed, der kan fås for et sekscifret beløb. I Rødovre koster seks ud af 10 ejerlejligheder under 1 mio. kr.

På landsplan er der 10.000 ejerlejligheder til salg – 29 pct. af disse koster ifølge boligsiden.dk under 1 mio. kr.

”Det er boliger, hvor man kan sidde med en månedlig ydelse fra 1.200-1.300 kroner og op til omkring 8.000 kroner. En stor del af dem er altså billigere end et kollegieværelse”, slutter Birgit Daetz.

Ejerlejligheder til under 1 mio. kr. Boligsiden.dk

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.