18 pct. af de københavnske ejerlejligheder står kun til salg i en måned

Forår foto: Mikael Müller, fotomikael.dk _mg_0718.jpg
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    MetroXpress   22. september 2011   ·   2 MIN

Tal fra boligsiden.dk viser, at hver femte ejerlejlighed i København står til salg i højest en måned. På landsplan er andelen kun 13 pct. Det understreger, at salget af ejerlejligheder går fornuftigt i hovedstaden.

Meget tyder på, at boligkøberne valgte at korte sommerferien af for også at få tid til at købe ejerlejlighed i København. En opgørelse fra boligsiden.dk viser i hvert fald, at andelen af ejerlejligheder, der kun stod til salg hos ejendomsmæglerne i en måned eller mindre steg markant i løbet af juli måned.

”Hen over foråret var det kun 11-12 pct. af ejerlejlighederne, der var fjernet fra salgsstederne på internettet inden for den første måned i udbud. Men den andel steg pludseligt til 18 pct. i løbet af juli”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Dermed er andelen af københavnske ejerlejligheder, der altså maksimum står til salg i en måned nu på det tredje højeste niveau siden januar 2009.

På landsplan er billedet en smule anderledes, idet andelen nu ligger på 13 pct. – knap en tredjedel højere end de 10 pct., andelen har været siden det tidligere forår.

Udviklingen for ejerlejligheder som står til salg i højest en måned. Kilde: Boligsiden.dk

”Tallene indikerer, hvor hurtigt det går med at få solgt en bolig. Meget tyder derfor på, at andelen af ejerlejligheder i København, som bliver solgt inden for kun én måned i udbud, er steget midt på sommeren – og det samme gælder på landsplan. Det er glædeligt nyt for boligsælgerne – og for markedet, og det bliver spændende at se, om tendensen holder de kommende måneder”, siger Birgit Daetz.

Ser man på den andel af ejerlejligheder, der er fjernet inden for de første tre måneder, svarer det i København til knap en tredjedel. 32 pct. af de udbudte ejerlejligheder blev således pillet af internettet inden for 90 dage. I Danmark som helhed er andelen også her en smule lavere, nemlig 25 pct.

Kategorier

MetroXpress

Emner

 

Læs mere

Markant fald i huse udbudt til salg
27. marts 2012   ·   1 MIN

Så meget koster de populære boliger i dit område
24. januar 2012   ·   2 MIN

Flere må på tvangsauktion med huset eller lejligheden
6. december 2011   ·   2 MIN

Husmarkedet i Nordsjælland nu også under pres
30. november 2011   ·   2 MIN

Andelsboligmarkedet kører på skinner
18. november 2011   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646