Hvert fjerde fritidshus sælges på en måned

Fritidshus
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   26. juli 2011   ·   2 MIN

25 pct. af alle landets sommerhuse bliver nu solgt i løbet af bare én måned. Det er et fald i forhold til samme tid sidste år. Tallene fremgår af en opgørelse fra boligsiden.dk.

Noget tyder på, at der er sket en opblødning på markedet for fritidshuse. De fleste bliver nemlig solgt hurtigere i dag end for et år siden. Det kan man læse i en ny opgørelse over salgstiderne, som boligsiden.dk har udarbejdet.

”En fjerdedel af de danske fritidshuse bliver i dag solgt på en måned – helt præcis var salgstiden 32 dage i både april og maj måned”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Til sammenligning var den gennemsnitlige salgstid for den hurtigst solgte fjerdedel af fritidshusene i de to samme måneder i fjor på henholdsvis 38 og 44 dage. Altså helt op til 50 pct. længere salgstid end i dag.

Hvert andet hus sælges hurtigere
Ser man på de 25 pct. af fritidshusene, som sælges næsthurtigst, får sommerhussælgerne i gennemsnit solgt boligen inden for fire til fire og en halv måned, efter huset er sat til salg.

Det er et fald i forhold til samme tid sidste år på cirka en måned. Mindst halvdelen af fritidshusene sælges altså nu hurtigere end i fjor.

Boligsiden.dk har inddelt det hjemlige marked for fritidshuse i fire lige store grupper, hvoraf den ene gruppe kun har stået til salg i en måned. En anden fjerdedel af husene har kun stået til salg i omkring 120 dage; samlet set er det hvert andet fritidshus, der har fået ny ejer på under fem måneder.

Næsten to års salgstid
Derimod er der tale om en stigning, når man ser på de fritidshuse, som befinder sig i den fjerde gruppe – gruppen indeholdende husene med de længste salgstider.

”Her ser vi godt nok et fald i salgstiden hen over foråret. Men kigger man lidt længere tilbage, er salgstiden i april og maj i år helt op imod to måneder længere end samme tidspunkt i fjor – nemlig godt 22 måneder”, siger Birgit Daetz.

hvert_4_sommerhus_sælges_på_1_mdr_07_11
Figuren viser, hvor mange dage de danske fritidshuse er om at blive solgt. Hver graf dækker 25 pct. af de solgte huse og viser udviklingen siden januar 2008.
Kilde: Boligsiden.dk

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.