Liggetider mere end fordoblet i Vest- og Sydsjælland

Martins hus_5
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligomsætning   12. april 2011   ·   2 MIN

Liggetiderne på huse i Vest- og Sydsjælland er mere end fordoblet de seneste tre år og ligger i dag på et noget højere niveau end i resten af landet. Udbudspriserne har derimod udviklet sig som i resten af landet. Det viser tal fra boligsiden.dk.

At det er blevet sværere at sælge bolig kommer næppe længere bag på nogen. Men at husene i dag gennemsnitligt står til salg i mere end dobbelt så lang tid som for tre år siden kan sikkert overraske en hel del.
Tal fra boligsiden.dk viser således, at den gennemsnitlige liggetid for huse til salg i Vest- og Sydsjælland for to et halvt år siden kun var på godt fire måneder. I dag er denne steget til 10 måneder.

”Der tegner sig et billede af et husmarked, som er trængt sammenlignet med resten af landet. For hvor den gennemsnitlige liggetid i Vest- og Sydsjælland for tre år siden med 130 dage var 11 dage lavere end landsgennemsnittet, har de udbudte huse i landsdelen i dag i gennemsnit stået til salg i knap 300 dage. Til sammenligning er landsgennemsnittet nu en måned lavere”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Prisfald 22 % på tre år
Når det gælder prisudviklingen, følger hussælgerne i Vest- og Sydsjælland derimod nærmest til punkt og prikke mønstret, som det tager sig ud i resten af landet. Siden begyndelsen af 2008 er udbudspriserne således faldet med 22 pct. i landsdelen, mens tallet for landet som helhed er 21 pct.

Noget er imidlertid ikke helt rigtigt, for Vest- og Sydsjælland er i dag en af de landsdele, hvis ikke landsdelen, der er hårdest ramt af det vingeskudte hjemlige boligmarked. Det er svært at finde købere til huse og ejerlejligheder, og liggetiderne i landsdelen kunne antyde, at priserne måske ikke er faldet helt nok – i hvert fald set med købers øjne.

Priser har næppe set bunden
”Al erfaring viser, at der er tæt sammenhæng mellem pris og liggetid, og udbudspriserne er godt nok faldet i takt med resten af landet. Men når liggetiderne er så meget højere i Vest- og Sydsjælland, som tilfældet er, kunne noget tyde på, at priserne endnu ikke helt har set bunden”, vurderer Birgit Daetz.

Den manglende tilpasning skyldes blandt andet, at udbudspriserne er faldet så meget i hovedstadsområdet, at mange københavnere, som skal videre fra lejlighed til hus, ikke i samme omfang som tidligere ser sig nødsaget til at flytte ud på Sjælland. Det rammer hussælgerne i Vest-og Sydsjælland.

Den gode nyhed er så, at husene i lokalområdet i dag er udbudt til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på omkring 12.300 kroner. Det er godt 11 pct. under landsgennemsnittet og burde kunne lokke købere fra andre dele af Sjælland til.

Udviklingen i liggetid – antal dage
Vest_Sydsjælland_liggetider_03_2011
Kilde: Boligsiden.dk

Udviklingen i udbudspriser pr. kvadratmeter
Vest_Sydsjælland_udbuds_m2_priser_03_2011
Kilde: Boligsiden.dk

 

Læs mere

Forskel i pris: Så meget mere hus kan du få for din ejerlejlighed
10. oktober 2019   ·   3 MIN

Her kan du bo småt men godt
17. september 2019   ·   3 MIN

Det går godt med salget af flexboliger
13. september 2019   ·   2 MIN

Her har husejere tjent en halv million kroner på to år
30. august 2019   ·   3 MIN

Hvert femte hus i Danmark er stadig til salg efter et år
27. juni 2019   ·   3 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646