Så meget – eller lidt – hus får du for 1 mio. kr.

Hus i København tæt på Frederiksberg
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Boligtyper   15. februar 2011   ·   2 MIN

Danske huse koster i gennemsnit 1 mio. kr. for hver 73 m2. Men der er himmelvid forskel på hvor meget hus, man får for en million rundt om i landet. Det viser tal fra boligsiden.dk.

De danske huse koster i gennemsnit 13.600 kroner. Omregnet svarer det til, at man får omkring 73 kvadratmeter hus for en million kroner. Det fremgår af en opgørelse fra boligsiden.dk.

Imidlertid er der rundt om i landet ganske stor forskel på hvor mange kvadratmeter, man får for millionen. De billigste kvadratmeterpriser finder man på Bornholm og i Vestjylland, mens København og forstæderne ikke overraskende er dyrest.

5-6 mio. kr. for et almindeligt parcelhus
”På Bornholm koster husene i gennemsnit 8.500 kr. pr. kvadratmeter, så for en million kroner får man 117 kvadratmeter hus, mens man i Vestjylland får 99 kvadratmeter for de samme penge. Derimod rækker en million kroner kun til 35 kvadratmeter hus i København”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationschef hos Boligsiden.

Stiller man skarpt på de enkelte kommuner, fremstår forskellene endnu større. I den rigtig dyre ende topper Frederiksberg og Gentofte med en kvadratmeterpris på godt over 40.000 kroner – hvilket ikke ses i nogen andre kommuner i landet.
Dermed får man blot 23 kvadratmeter for en million i disse byer. Med lidt hovedregning kommer man således frem til, at et almindeligt dansk parcelhus med en gennemsnitlig størrelse koster 5-6 mio. kr.

Billigst i Lolland og Lemvig
”Landets to billigste kommuner er derimod Lolland og Lemvig. Her får man henholdsvis 150 og 151 kvadratmeter for en million kroner. Dermed indtager Morsø ikke længere førstepladsen som den kommune i landet med de billigste huse – i dag får man nemlig her en anelse mindre, 149 kvadratmeter, for en million”, fortæller Birgit Daetz og fortsætter:

”Men også inden for de enkelte landsdele er der visse steder enorme prisforskelle. I Nordjylland koster 60 kvadratmeter hus i Frederikshavn en million, mens føromtalte Morsø er billigst, idet man her får 250 pct. mere hus for pengene.”

Udtalte forskelle er der også i Østjylland. Her får man 45 kvadratmeter i Aarhus, mens millionen rækker til hele 102 kvadratmeter hus på Samsø. I Sydjylland er forskellene også til at få øje på: 69 kvadratmeter i Vejle, kræver at der står millionær på cv’et, mens man får 144 kvadratmeter i Tønder.

Se priserne i din kommune
Opgørelse fra Boligsiden indeholder data for samtlige 11 landsdele og 98 kommuner. Se hvor meget hus, du får for 1 mio. kr. i din kommune.

Kilde: Boligsiden.dk. Statistikken er baseret på udbudspriser pr. 24. januar 2011.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.