Hussalg for 1,6 mia. kr. på landets 10 dyreste veje

foto:Mikael
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   22. oktober 2010   ·   2 MIN

På under tre år er der solgt Huse til en samlet salgspris på over 1,6 mia. kr. på landets 10 dyreste veje. Vejene ligger alle i rigmandskvartererne nord for København.

Det kommer næppe som nogen nyhed for ret mange, at det er dyrt at købe hus i kommunerne omkring Strandvejen nord for København. For at komme prisniveauet endnu nærmere har boligsiden.dk lavet en helt ny opgørelse over hvor mange penge, der præcis er blevet solgt villaer for på landets dyreste veje.

”Siden starten af 2008 er der solgt villaer for godt 1,6 mia. kr. på landets 10 dyreste veje. Det drejer sig om i alt 104 hushandler, der er gennemført inden for de seneste knap tre år”, fortæller kommunikationschef hos boligsiden.dk Birgit Daetz.

Kun to kommuner på listen
Top 10 udgøres udelukkende af veje i de to nordsjællandske kommuner Gentofte og Rudersdal, og den dyreste vej i Boligsidens opgørelse er Skodsborg Strandvej.
Her ligger den gennemsnitlige salgspris på knap 19,1 mio. kr. for de 16 huse, der er solgt siden 2008. Det svarer til en samlet salgspris på godt og vel 535 mio. kr. – eller 1/3 af den samlede salgspris på de veje, der har fundet plads i statistikken.

Nok er det den højeste gennemsnitlige salgspris, men ser man på de dyreste priser pr. kvadratmeter, er det Strandvejen i Rungsted, der indtager førstepladsen på Top 10-listen. Her er den gennemsnitlige pris på 73.166 kroner godt 3.000 højere end på den næstdyreste vej, som er det førnævnte stykke af Strandvejen i Skodsborg.

Billigst i Charlottenlund
Billigst er Mosehøjvej i Charlottenlund. Her er der solgt syv villaer til en gennemsnitspris på 11,5 mio. kr. og godt 42.300 kroner pr. kvadratmeter.

Hvis man vil bryste sig af at bo på en af landets 10 dyreste veje, skal postnummeret – med en enkelt undtagelse – begynde med 29. Det er nemlig kun Dronninggaards Allé i 2840 Holte, som er undtagelsen, der bekræfter reglen.

Der er i alt solgt 104 villaer siden starten af 2008 på landets 10 dyreste veje. Tilsammen er de handlet for 1,63 mia. kr. Det svarer til en gennemsnitlig salgspris på cirka 15,7 mio. kr.

Dyreste_veje

Artiklen er skrevet på baggrund af ejendomsmæglernes indberetninger af salgsdata til Boligsiden. Tallene dækker minimum 80 pct. af alle landets ejendomsmæglere. Der er set på veje, hvor der er blevet gennemført mindst fem handler i løbet af det seneste år.

 

Læs mere

Overtræder offentlige anlægsprojekter grundloven?
23. november 2020   ·   3 MIN

Hussalget overrasker med ny ugerekord
18. november 2020   ·   2 MIN

Huse du kan lune dig i: Her får du en sauna med i købet
17. november 2020   ·   2 MIN

Forbrugeren står først i nye tilstandsrapporter
16. november 2020   ·   3 MIN

Til nye sommerhusejere: Det skal du vide, hvis du lejer ud
14. november 2020   ·   6 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646