Strandvejen for almindelige mennesker

Foto: Boligsiden.

Man behøver ikke være mangemillionær for at bo på Strandvejen nord for København. Derimod var det ikke et helt almindeligt dansk hjem, Oprah Winfrey viste frem i sit talkshow forleden. Det og meget mere skrev pressen om i sidste uge.

Gør et kup: Strandvejsvilla til spotpris

Whiskybæltet, som strækker sig fra Hellerup nord for København og til Helsingør, byder på nogle af Danmarks dyreste boliger med direkte udsigt over Øresund.
Men du behøver ikke være mangemillionær for at få fingre i den eftertragtede udsigt.
Lige nu er der nemlig fire huse til salg til under 3,5 millioner kroner: Tre lige nord for København og et enkelt syd for Helsingør i byen Snekkersten. Det viser en søgning på Boligsiden.dk, Ekstra Bladet har foretaget.
– Strandvejen nord for København er et af de områder, hvor priserne er steget mest, og derfor er der også kommet nogle markante prisfald, siger Birgit Daetz, kommunikationschef for Boligsiden.dk .
Ekstra Bladet, 1. sektion, side 35 (25. oktober 2009)

Så meget har flekslånere scoret

Ifølge boligsiden Bolius har en boligejer kunnet spare 153.000 kroner pr. lånte million kroner med et flekslån fremfor et fastforrentet obligationslån siden 1997. Det viser en beregning, som BRF Kredit har lavet for Bolius Boligejernes Videncenter. ”Ser vi historisk på perioden siden rentetilpasningslånenes indtog i 1997, er det de husejere, der har valgt denne lånetype, der har trukket det længste strå,” siger seniorøkonom Mikkel Høegh fra BRF-kredit.
Det har krævet, at lånet har ligget i F1-profil med årlig rentetilpasning i alle årene. Men der er ingen garanti for, at F1-lånet stadig vil være billigst. ”Ingen lån er bedre end andre. At vi historisk har oplevet en god udvikling for rentetilpasningslånet, siger intet om, hvad vi vil se i fremtiden,” fastslår Mikkel Høegh.
Berlingske Tidende, boligen søndag, side 19 (25. oktober 2009)

Ejendomsmæglere opgiver kamp om salgspriser

Ejendomsmæglerne har ind til nu nægtet at offentliggøre salgspriser, men efter indgriben fra højeste sted er tonen nu en anden hos mæglerne. Fra nytår vil de reelle salgspriser stå offentligt på internettet.
Fra årsskiftet vil ejendomsmæglerne selv oplyse priserne på de boliger, de får solgt. Det vil ske på mæglernes fælles hjemmeside, Boligsiden.dk . … “Vi har en interesse i at offentliggøre de her tal for at give vores brugere en større gennemsigtighed,” siger direktør Søren Lægaard fra Boligsiden.dk til avisen. … “Vi er blevet taget lidt på sengen, da ministeren pludseligt meldte ud i sagen.
Børsen.dk, Politiken.dk (24. oktober 2009)

Et helt almindeligt hjem til 6 mio.

Da Oprah Winfrey blev vist rundt i en lejlighed i København præsenterede hun den som “et typisk dansk hjem”. Meeeeeen det er alle vist ikke helt enige i.
Lejligheden er en arkitekttegnet perle, der er sat til salg for 6.450.000 kroner
Det er over tre gange så meget som gennemsnitsprisen for udbudte, danske ejendomme, der ligger i omegnen af to millioner kroner ifølge Boligsiden.dk.
Lejligheden ligger på femte og sjette sal i hjertet af København, og har vundet flere priser, og lejligheden har optrådt i flere boligmagasiner.
Beboerne i lejligheden, Stine og Nils Holscher, er begge arkitekter, og det er Nils selv der har tegnet lejligheden.
BT.dk (23. oktober 2009)

Færre huse til salg i Rudersdal

Lige nu er der kun 308 huse til salg i Rudersdal. Det er det laveste antal de seneste tre år.
En tilsvarende tendens ses i København og omegn, hvor boligudbuddet bare de seneste år er faldet med næsten en tredjedel. Sælgerne holder sig simpelthen væk fra markedet.
Samtidig er den gennemsnitlige liggetid i Rudersdal også faldet, og ligger nu på det laveste niveau i 3 år, hvilket betyder, at husene gennemsnitligt kun er til salg i seks måneder.
Det betyder, at de købere, der accepterer den nuværende markedspris, også kan forvente at sælge inden for en overkommelig periode …
… “Gennem de sidste par år har boligejerne reageret på prisfaldet ved at sætte stadig flere boliger til salg for at komme af med boligen i tide.
Men nu er priserne tilsyneladende kommet så langt ned, at smertetærsklen er nået for rigtig mange, og så bliver flytteplanerne lagt i skuffen. Man vælger ganske enkelt at blive boende, til markedet ser bedre ud”, vurderer kommunikationschef hos Boligsiden.dk Birgit Daetz.
Rudersdal Avis Weekend, 1. sektion, side 1 (22. oktober 2009)

Oprah-lejligheden er til salg

En dansk familie har fået den ultimative reklame: Deres lejlighed, der har været til salg i et halvt år, blev vist frem hos Oprah.
Masser af lys, store vinduer, åbent køkken og et børneværelse, der i den grad fascinerede den amerikanske talkshow-vært Oprah Winfrey.
De 129 kvadratmeter på Stokhusgade 4b har fået masser af international skærmtid de sidste 24 timer.
Politiken.dk (22. oktober 2009)

Oprah: Typisk dansk bolig til 6 mio.

Den lejlighed, som den amerikanske tv-stjerne Oprah Winfrey valgte til sit tv-show, der blev sendt i nat i USA, og som hun præsenterer som “et typisk dansk hjem”, er en arkitekt-tegnet sag, der er vurderet til 4,7 millioner kroner hos den offentlige ejendomsvurdering.
Lige nu er den sat til salg for 6.450.000 kroner hos en københavnsk ejendomsmægler.
Det er mere end tre gange så meget som den gennemsnitlige udbudspris for danske ejendomme, der ligger i omegnen af to millioner kroner ifølge Boligsiden.dk.
TV2/Nyhederne Online (22. oktober 2009)

Se naboens huspris på nettet

… Efter nytår kan enhver frit se, hvad alle huse i landet er handlet for, når statens database over huspriser bliver åbnet for offentligheden. Det meddeler økonomi-og erhvervsminister Lene Espersen (K).
Folk, der vil købe eller sælge hus, har dermed et langt bedre grundlag for at finde en realistisk pris, fordi de dermed kan se, hvilken pris boliger af samme type i samme område senest er blevet handlet til, vurderer Jens Lunde, der er en af landets førende eksperter …
… Brugere af en række uafhængige boligportaler på nettet har i årets løb fået en forsmag, idet først Nesto.dk og siden Boligportal.dk og Boliga.dk i forskelligt omfang har købt sig adgang til salgspriser og lagt dem ud til deres brugere …
… I Dansk Ejendomsmæglerforening er der ikke begejstring.
Mæglerne advarer mod, at bolighandlen kan løbe løbsk, hvis alle får indsigt i priserne: ”Man skal gøre sig klart, at køberne og sælgere en morgen kan stå op til en information om, at villaerne på X-vej nu er steget eller faldet med otte procent natten over, og så gælder det om endnu hurtigere end i de gamle glade dage at købe eller sælge med det samme”, siger formand Steen Winther-Petersen og fortsætter: ”Hvis vi selv havde gennemført den model i 2006 (hvor handlen var rekordhøj, red.), var vi blevet beskyldt for at ville presse flere handler igennem”.
Politiken, 1. sektion, side 11 (21. oktober 2009)

Jelling: Hussalget halveret på Jellingegnen

– Jeg har lige solgt to ejendomme, så vi sælger da, men slet ikke i det gear, jeg gerne ville op i.
Det siger ejendomsmægler Jens Rosendal fra Boligbutikken Jelling. Midt i oktober sidste år faldt bolighandlen i Jelling til halvt tempo. Jens Rosendal gik fra at sælge fire ejendomme om måneden til to. Det går stadig trægt, og tallene når ikke op på sidste års salg.
Det er ikke Jelling i sig selv, der er noget galt med. Problemerne er mere generelle.
– Køberne er ret nervøse. De hører jo nogle sige, at de skal vente med at købe til 2011, for da er huspriserne endnu lavere. De er bange for at give for meget, konstaterer Jens Rosendal.
Handelspriserne er ellers faldet 10 procent på Jellingegnen …
… På www.boligsiden.dk har der været op til 85 ejendomme til salg i 7300 Jelling. Det er dog faldet til 71. Forklaringen er, at den type kunder, der sætter huset til salg, fordi det kunne da være meget sjovt at flytte til noget andet, de holder sig væk nu. Priserne er nemlig ikke længere så sjove.
For godt et år siden var antallet af boliger til salg under 50.
Vejle Amts Folkeblad, vejle, side 10 (21. oktober 2009)

Her peger boligmarkedet opad

Boligmarkedet har været igennem lidt af et stormvejr under finanskrisen, og boligsælgere landet over kæmper fortsat med faldende priser.
Men der er også steder, hvor det trods krisen tilsyneladende går den rigtige vej for sælgerne.
Nye tal fra Boliga viser, at udbudspriserne siden nytår er faldet i 337 postnumre, mens de i gennemsnit er steget i hele 101 postnumre.
TV2/Finans Online (21. oktober 2009)

Mæglere mudrer deres priser

Det kan være mere end svært at se, hvad pengene præcis går til, når man hyrer en ejendomsmægler.
Egentlig skulle det være let og ligetil, for i 2006 ændrede regeringen loven, så mæglerne nu blandt andet er forpligtet til at skrive sort på hvidt, hvor mange af kundens penge der går til annoncering, køberkartotek, honorar med mere …
… Nu viser en stikprøve, Politiken har foretaget, imidlertid, at mæglere angiver langt højere beløb for annoncering, end de reelt bruger. Dermed har kunden fortsat ringe mulighed for at gennemskue budgettet, vurderer Forbrugerrådet.
Politiken, 1. sektion, side 11 (20. oktober 2009)

SKAT tvinger gratis boligside til at kræve penge

Bolig Boligportalen Boliga.dk har lovet gratis adgang til salgspriser på nettet, men det kan de ikke få lov til af SKAT …
… Boliga.dk annoncerede ellers i begyndelsen af oktober, at den nu ville lægge informationen ud gratis.
Udmeldingen kom som en reaktion på boligportalen.dk, der tilbyder informationerne for 49 kroner om måneden …
… I boliga.dks kontrakt med OIS (Den Offentlige Informationsserver), der leverer dataene, står der nemlig, at Boliga.dk skal kunne registrere hvem, der søger informationer på siden. Det er et krav fra SKAT.
Politiken.dk (19. oktober 2009)