Bo på Strandvejen for under 4 mio. kr.

istock_000000576634small-mercedes-bag-stakit
Skrevet af Henrik Nielsen
GEM ARTIKEL    Bolighandel   3. september 2009   ·   3 MIN

Boligsiden.dk har fundet otte boliger til ’normalpriser’ på Danmarks nok mest kendte velhavervej.


Whiskybælte, kystbanesocialisme, skatteål … listen over pæne og mindre pæne øgenavne, der knytter sig til de mondæne kvarterer på og omkring Strandvejen nord for København, er lang. Navnene er skabt af lige dele blær – fra dem, der bor der – og misundelse – fra alle os, der drømmer.
For langt de fleste danskere er bekendt med, at Strandvejen nyder en særlig status som velhavernes og libertinernes legeplads nummer ét. Her er eksklusivt og hundedyrt at bo.

Ikke desto mindre behøver et hus på Strandvejen ikke at koste summer, som kun Brian Laudrup, Don Ø og Bent Fabricius-Bjerre kan punge ud med. Boligsiden har nemlig fundet otte huse på kendissernes hjemmebane, som alle koster under 4 mio. kr.

Starter man ’bagfra’, i Snekkersten, umiddelbart syd for Helsingør, finder man den billigste af de otte Strandvejs-villaer: en nyistandsat villa på 92 kvadratmeter med masser af lysindfald, lækre luksusmaterialer og udsigt direkte til Øresund. Herligheden koster 2.995.000 kroner – eller i omegnen af 15.000 kroner om måneden på et rentevariabelt lån med afdragsfrihed.

Egen badebro og låge til skoven
Egen badebro og låge til skoven
Herfra går turen knap to kilometer sydpå til Espergærde. Her er der to villaer, der opfylder kravet om en kontant salgspris på maksimum 4 mio. kr. I nummer 312 er det en 138 kvadratmeter stor villa i to plan fra 1877. Bindingsværk, egen låge til skoven og tilhørende badebro er bare nogle få af lokkemidlerne. Pris: 3.795.000 kroner.

En spytklat længere nede ad Strandvejen – i nummer 320 – får man 109 kvadratmeter for 200.000 kroner mere. Her er ligeledes direkte udgang til skoven og badebro.

Tre ’Skovserhuse’Nu er det nordligste Sjælland, for mange, for lang en køretur til København, så hvis man starter i den anden ende af Strandvejen – i Charlottenlund og Klampenborg – er der for tiden tre lækre, men små villaer til salg. Alle tre villaer er såkaldte ’Skovserhuse’, små fiskerhuse på 60-64 kvadratmeter fra slutningen af 1800-tallet i smalle gyder ved den idylliske Skovshoved Havn.

Husene er i to plan, og det billigste koster 3.175.000 kr.

På en stikvej fra den gamle Strandvej og Skovshoved Havn frister et andet af de gamle Skovserhuse. Huset er ligeledes i to plan til 3.245.000 kroner. Prisen er sænket med i alt 27% – den største prisnedsættelse i vores ’test’.

Et stenkast derfra ligger ’undersøgelsens’ dyreste kvadratmeter, godt 66.000 kroner: Her er der tale om et skovserhus, der er gulkalket og med stråtag. Prisen er reduceret med 11%, og huset kan erhverves for en kontantpris på 3.985.000 kroner.

Tæt på galopbanen og Dyrehaven
De sidste to boliger til under 4 mio. kr. ligger begge i Klampenborg, tæt på galopbanen og Dyrehaven.
I Taarbæk får man en lejlighed i to plan på 130 kvadratmeter i en lækker, istandsat palævilla. Her er prisen 3.485.000 kroner.

Vi runder Strandvejs-testen af med de billigste kvadratmeter, der for tiden er til salg på liebhavernes hjemmebane, stadig i Taarbæk med Dyrehaven som nabo. For 3.375.000 kr. får man her 138 kvadratmeter rødstensvilla fra 1898.

Det kan altså godt lade sig gøre at komme til at bo – sådan da – dør om dør med de rige og berømte, uden at man ligefrem behøver at nyde samme økonomiske status og ligge højt på kendis-skalaen. Tværtimod; for under 4 mio. kr. kan man hver dag gå i de kendtes og riges fodspor. Og hvem ved, måske man inden længe diskuterer man vind og vejr over køledisken med Laudrup, Østergaard og Fabricius-Bjerre?

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.