Prisfald på 2-værelses lejligheder er stoppet i universitetsbyerne

Foto: Boligsiden.

I alle landets fire universitetsbyer er der i dag færre 2V’er til salg. Liggetiderne falder også alle steder, og priserne stiger sågar i København, mens de er stagneret i Århus. Boligsiden guider til 2V’erne i universitetsbyerne.

Om 14 dage går det løs på landets universiteter. Og der er givetvis stadig nogle af de kommende studerende, der sover lidt dårligt, fordi de endnu ikke har fundet en studenterbolig.

Har man en god sum penge på sin børneopsparing, eller kan forældrene spæde til – måske endda finansiere et forældrekøb – er her en ’vejviser’ til priser og udbud i de fire universitetsbyer – fem når vi regner Frederiksberg Kommune med.

Priser op med 6%

Netop Frederiksberg samt København er de to eneste af de fem kommuner, vi har under luppen, hvor priserne på 2V’er faktisk stiger efter de seneste års massive prisdyk. Siden årsskiftet er udbudspriserne steget med en procent i København og med hele seks procent i Frederiksberg

”Prisstigningerne skal ses i sammenhæng med, at der i løbet af første halvår samtidig er sket et fald i antallet af udbudte 2V’er. I Frederiksberg er der i dag 35 procent færre lejligheder i udbud, mens tallet i København er 30 procent”, fastslår kommunikationschef Birgit Daetz fra Boligsiden.

Priserne stiger altså, og der er færre 2V’er at vælge imellem. Men ikke nok med det, så bliver lejlighederne også solgt langt hurtigere i dag end ved nytårstid.

Bøtten er vendt

”Liggetiderne på de 2V’er, der er i udbud netop nu er faldet med 24 procent i Frederiksberg og 10 procent i København. Alt i alt tyder tallene på, at markedet for 2-værelses lejligheder – i hvert fald i hovedstaden – har det meget bedre end for blot seks måneder siden. Det ser ud som om, bøtten er vendt”, siger Birgit Daetz

Ser man på de øvrige tre universitetsbyer, gælder det som i hovestaden alle steder, at antallet af udbudte lejligheder falder. Det samme gælder liggetiderne.
I Odense er der således i dag 24 procent færre til salg end 1. januar, mens liggetiderne i Fyns største by er faldet med fem procent.
I Aalborg er faldet i antal udbudte 2V’er 10 procent, og liggetiderne er dykket med fem procent.
I begge byer er priserne også faldet siden 1. januar – i Odense med syv procent og i Aalborg mere beskedent med en procent.

Århusiansk stabilitet

Vender man blikket mod landets næststørste by, viser tallene, at markedet ser ud til også at stabilisere sig i Århus.

”Priserne er helt stagneret i årets første seks måneder, og i samme periode er udbuddet af lejligheder faldet med 25 procent. Liggetiderne falder moderat – med syv procent – så hvis markedet i Århus skal følge mønstret fra hovedstaden, skal man nok overveje at købe nu, inden priserne stiger”, vurderer Birgit Daetz.

Få to værelser for under en million

Ser man på det aktuelle prisniveau, koster 2-værelses lejligheder i Odense og Aalborg i gennemsnit lige under en million kroner – 980.000 i førstnævnte og 950.000 kroner i det nordjyske.

I Århus skal man af med knap 1,5 mio. kr., i København 1,6 mio. kr., mens Frederiksberg – som altid fristes man næsten til at sige – topper universitetsbyerne med gennemsnitligt 1,8 mio. kr. for to værelser.

Find mere om