Forældrekøb er igen populært

Foto: Boligsiden

Interessen for at købe en lejlighed til sit studerende barn er nu større end set i flere år. Leder man efter hus i storbyen, er priserne nu nede, hvor en gennemsnitsfamilie i de 10 største kommuner har råd til at købe hus i deres egen kommune. Det og meget mere skrev pressen i sidste uge.

Forældrekøb er igen populært
Priserne på ejerlejligheder i Danmark er i gennemsnit faldet med syv procent det seneste år, viser tal fra Boligsiden.dk. Det har sammen med lave renter igen åbnet op for, at flere forældre har mulighed for at investere i en lejlighed til deres børn.
”Vi har over de sidste par måneder oplevet en stor interesse for forældrekøb – ja faktisk større end vi har oplevet i flere år. De faldende priser på ejerlejligheder i København har igen gjort det fordelagtigt for forældre at investere friværdien i en bolig til børnene, mens de læser, og det er der stadig flere, som vælger at gøre,” siger Kim Holm, der er kredsformand i Dansk Ejendomsmæglerforening i hovedstadsområdet.
Berlingske Tidende, Boligen Søndag, side 16 (28. juni 2009)

Boligejerne slår 20 millioner af prisen
En sjælden markedstilpasning foregår lige nu på boligmarkedet i Esbjerg. I en skærpet konkurrence, og med et rekordstort udbud af boliger til salg, lokker de esbjergensiske boligsælgere køberne med større og mindre rabatter.
Ifølge Dansk Ejendomsmæglerforening egen hjemmeside www.boligsiden.dk er aktuelt 378 villaer til salg i den gamle Esbjerg Kommune, og knap en tredjedel af disse har fået udbudsprisen justeret i nedadgående retning. En opgørelse, som JydskeVestkysten har foretaget, viser, at der samlet set gives rabatter for rundt regnet 20 mio. kr.
Jydske Vestkysten, 2. sektion, side 1 (28. juni 2009)

Lejligheder: Ekstreme liggetider og millioner i rabat
En lille toværelses lejlighed i Willemoesgade er inden for rækkevidde af 1.000 dage til salg uden ejerskifte, og en lejlighed i samme gade er sat ned i pris med rundt regnet 400.000 kr.
De mørke skyer hviler fortsat tungt over markedet for salg af ejerlejligheder i gamle Esbjerg Kommune, og det ses både på liggetiderne og sælgernes vilje til at give rabatter i forhold til udbudsprisen. Ifølge www.boligsiden.dk er cirka en tredjedel af de omkring 150 annoncerede ejerlejligheder til salg i byen samlet justeret ned i pris med rundt regnet fire millioner kroner, men det er især liggetiderne, den er helt gal med. Cirka halvdelen af lejlighederne har været til salg i mere end 200 dage og ved fem lejligheder har til salg-skiltet faktisk samlet støv i mere ned to år.
Jydske Vestkysten, 2. sektion, side 3 (28. juni 2009)

Store byer i Danmark er igen for alle
Vi har råd til mere hus i storbyen, og familier uden opsparing kan nu købe hus i de største byer i Danmark, viser en ny analyse fra Home.
Prisfald på huse og stigende indtægter betyder, at indbyggerne i de ti største kommuner faktisk har råd til at købe et hus i deres egen kommune uden at have en stor opsparing med sig.
I ni ud af ti af landets storkommuner kan en gennemsnitlig familie nu købe et hus på over 100 kvm for deres indtægt, og i flere bykommuner rækker pengene sågar til en storvilla.
Billigste storkommune er Viborg – opgjort i forhold til husstandsindtægten – hvor familien kan sprede sig over et hus på hele 211 kvm for tre gange deres løn.
Analysen tager udgangspunkt i en tommelfingerregel, der siger, at man typisk kan købe en bolig, der svarer til tre gange lønnen.
Nordjyske Stiftstidende, bogodt, side 4 (28. juni 2009)

Små boliger falder mest i pris
Er du på udkig efter en lille villa, så er der gode nyheder. Nye tal fra Boliga.dk viser nemlig, at de mindste huse på markedet også er dem, der har oplevet de største prisfald. Statistikken tager udgangspunkt i antallet af kvadratmeter opdelt på de seks hovedtyper af boliger: Villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, andelsboliger, fritidshuse og landejendomme. Og tallene viser, at de største prisfald på markedet rammer ejere af små villaer. På pladsen lige under følger andelshavere med en bolig på over 200 kvadratmeter. Der er 67 til salg i øjeblikket, og de er faldet med 8,4 procent i snit, hvilket også gør sig gældende for andelsboliger på under 50 kvadratmeter. Ejere af lejligheder på mellem 100 og 150 kvadratmeter er de mest standhaftige sælgere. De har kun skåret 3,1 procent i gennemsnit af deres priser.
Berlingske Tidende, Boligen søndag, side 16 (28. juni 2009)

Her er Danmarks ti billigste huse
Lige nu er der 118 boliger på boligesiden.dk til under 300.000 kroner. Gode steder, hvis du er ligeglad med beliggenheden – eller ligefrem elsker ro og plads omkring dig. Men du skal være forberedt på at skulle investere i en ekstra bil, for bussen kommer ikke lige forbi to gange i timen.
Og så er det nok også godt, hvis du er lidt handy med værktøj og byggematerialer, for de fleste billige huse trænger til en meget kærlig hånd eller en bulldozer … Endelig kan det være svært at låne til huset, selvom det er billigt. Flere realkreditselskaber siger nemlig ifølge DR Nyheder nej til at låne til billige boliger i de små landsbyer, fordi de kan være svære at sælge igen.
”Det kan være meget svært at fastsætte en markedspris i enkelte, isolerede områder. Og så vælger vi helt at lade være med at give lån”, siger Ulrikke Ekelund fra BRF Kredit, der ligefrem opererer med sorte pletter på danmarkskortet.
Politiken.dk (26. juni 2009)

Læsø: Sommerhuse under prispres
Villaer på Læsø koster kun det halve af sommerhusene, der desuden er blevet markant sværere at sælge.
Den bortfaldne bopælspligt på øen er en stor del af forklaringen, viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.
Læsø er en af 20 kommuner i landet, der har afskaffet bopælspligten for helårsboliger, og billedet er det samme overalt: Liggetiden på helårsboliger er lavere end på fritidsboliger. Samtidig koster sommerhusene på Læsø næsten dobbelt så meget som øens villaer.
– Sommerhuspriserne på Læsø ligger med 19.300 kroner pr. kvadratmeter kun en god tusindlap under landsgennemsnittet, men til gengæld er de næsten dobbelt så høje som udbudspriserne på øens enfamiliehuse, der ligger på knap 11.000 kroner, forklarer kommunikationschef Birgit Daetz, Boligsiden.dk.
Nordjyske Stiftstidende, Sektion 3, side 9 (26. juni 2009)
Nordjyske Stiftstidende, sektion 3, side 9 (25. juni 2009)
Nordjyske.dk (24. juni 2009)

Nordjyske boliger til salg i syv måneder
Efter et hårdt år er der nu ved at komme gang i boligmarkedet igen. Der er i øjeblikket 5.363 boliger til salg i Nordjylland, og det er ca. 30 procent flere end for et år siden. Men har man en bolig til salg, skal man ikke fortvivle. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at liggetiden for boliger til salg i Nordjylland er faldet med 12 procent i det forløbne år. Dermed er de nordjyske boliger nu i gennemsnit til salg i 217 dage på Boligsiden.dk.
– Boligejere i Nordjylland, der har deres bolig til salg nu, har i gennemsnit ventet i syv måneder. Det viser vores nyeste tal. Samtidig oplever vi et fald i antallet af liggedage, og det tyder på, at der igen er en stigende interesse på markedet, siger kommunikationschef hos Boligsiden A/S, Birgit Daetz.
Løkken Folkeblad, side 10 (24. juni 2009)

DanBolig Solrød og Greve: Godt boligsalg i første kvartal
DanBolig Solrød og Greve trodser krisen på boligmarkedet. Realistiske priser er med til at skubbe salget af boliger i den rigtige retning
– Det er svært at bevare pessimismen, fortæller Jim Riel med et skævt smil. Han er indehaver af DanBolig Solrød og Greve, hvor boligsalget er inde i en rigtig god udvikling.
– Vi kan notere fremgang i antal solgte boliger og i butikkernes omsætning, og det er vi faktisk ret stolte af. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at en af årsagerne til det flotte salg er, at vi sammen med vores boligsælgere fastsætter realistiske priser. Det gør, at boligerne fremstår som et attraktivt tilbud i det lokale marked. Det øger interessen for boligerne, og så kommer flere interesserede købere på banen og ud på fremvisningerne, forklarer Jim Riel. Han glæder sig samtidig over, at der i begge butikker er et fald i liggetiderne og ikke mindst, at liggetiderne er markant lavere end hos konkurrenterne jf. Keybo.dk. Det betyder, at boligsælgerne hurtigere får solgt, så de kan komme videre til deres næste bolig.
Sydkysten, 3. sektion, side 38 (24. juni 2009)

Håbefulde boligkøbere vil presse prisen
Danmarks største mæglerkæde har regnet på de mange prisbud, der indkommer på hjemmesiden edc.dk via funktionen “Send-din-pris” og noterer gennem de cirka 2½ år, funktionen har været tilgængelig, en jævn stigning i afstanden mellem købernes bud og den udbudte pris på ejendommen.
I gennemsnit ligger budene nu 21,8 pct. under udbudspriserne. For to år siden lå budene i snit 11 pct. under udbudsprisen.
Sydkysten, 3. sektion, side 8 (24. juni 2009)

Råd til øens hussælgere: sæt prisen ned!
Selv om boligpriserne det seneste år er faldet med op til 8 procent på Bornholm, bliver der ikke solgt flere huse.
Tværtimod er salget af enfamilieshuse gået tilbage, liggetiderne er steget markant, og der er mange flere huse til salg. … Det konkluderer netportalen www.boligsiden.dk. På landsplan er prisen på énfamilieshuse nemlig faldet 16% det seneste år.
Indtrykket af boligmarkedet på klippeøen bliver desværre ikke bedre, når tallene samtidig afslører, at antallet af bornholmske villaer og fritidshuse til salg i de sidste 12 måneder er steget ganske meget, fastslår kommunikationschef på boligsiden, Birgit Daetz …
– De nuværende udbudspriser både på villaer og fritidshuse stemmer ikke overens med, hvad køberne er villige til at betale, konkluderer boligsiden.
Dr.dk (23. juni 2009)

Byt til nyt
DanBolig kæden, der er Danmarks fjerdestørste ejendomsmæglerkæde har søsat et nyt koncept, der gør det nemmere for boligkøbere og boligsælgere at møde hinanden.
Udviklingen på boligmarkedet gør, at DanBolig har udarbejdet et helt nyt koncept, der skal hjælpe med at få gang i handlerne. Der er godt 75.000 boliger til salg i Danmark, og der er mange potentielle købere på udkig efter en større eller mindre ny bolig. De fleste boligejere, der er på udkig efter en ny bolig, kan først købe, når den gamle bolig er solgt. Muligheden for at bytte bolig har hele tiden været til stede. Men med et egentligt koncept satser DanBolig på, at endnu flere boligkøbere og boligsælgere vil finde hinanden … Konceptet med at bytte bolig gør, at DanBolig kan tilbyde sælgerne, at de kan annoncere med, at de er interesserede i at bytte bolig. Potentielle købere kan så se boligen på danbolig.dk, og hvis de finder boligen interessant, ja, så er der mulighed for en dialog om vilkårene for et eventuelt bytte med deres nuværende bolig.
Korsør Posten, 1. sektion, side 13 (23. juni 2009)

Boligsælgere fortæller om egen bolig
DanBolig giver nu boligsælgere mulighed for selv at beskrive deres oplevelser i deres bolig, og i det lokalområde boligen er beliggende i. Boligsælgerne kan også vise egne fotos fra boligen og lokalområdet.
Interesserede købere kan få en mere autentisk fornemmelse af boligen og området ved at læse om boligsælgerens egne oplevelser. Det giver indblik i boligens muligheder og lokalområdets særlige fortræffeligheder på en helt ny måde. Boligsælgere kan også fortælle lidt om, hvad de typisk viser deres gæster, når man viser rundt i huset og i kvarteret. Det er desuden muligt for boligsælgeren at beskrive områdets indkøbsmuligheder og for eksempel fortælle lidt om, hvor i haven det er rart at slappe af. Boligsælgeren kan også give interesserede købere et indblik i lokalområdets fritidsmuligheder – og fortælle om lokalområdets rekreative seværdigheder.
Sorø Avis, 1. sektion, side 11 (23. juni 2009)
Lokalavisen Lemvig, 1. sektion, side 22 (23. juni 2009)

Sønderjyske boliger til salg i syv måneder
Mens huspriserne landet over er på vej nedad, oplever man ganske få steder det modsatte. I det sønderjyske gælder det for huse i Tønder Kommune. Her er huspriserne i det forgangne år steget. Det viser beregninger fra boligportalen Boligsiden.dk.
Ifølge portalen blev et typisk hus i Tønder Kommune den 1. juni solgt 1,6 procent dyrere end for et år siden. Til gengæld viser boligsidens tal også, at det går den anden vej for priserne i Sønderborg, Aabenraa og Haderslev kommuner.
Der er i øjeblikket 5.716 boliger til salg i Sønderjylland, hvilket er cirka 40 procent flere end for et år siden. Men har man sat sit hus til salg, skal man ikke fortvivle. De nyeste tal fra Boligsiden.dk viser, at salgstiden for boliger i Sønderjylland er faldet med ni procent i det forløbne år.
Jydske Vestkysten, 2. sektion, side 8 (22. juni 2009)