Pressen om boligmarkedet i uge 20

Foto: Boligsiden

Nu kan man få en ejerlejlighed til under 200.000 kroner, og priserne er i det hele taget faldet så meget, at det er ved at være på tide at udleve boligdrømmen. Og hvis man får sine forældre til at investere i en lejlighed til sig, kan man sidde for 2.500 kroner om måneden – og kan oven i købet ansøge om boligsikring.

Vinderup-mægler: Optimismen ulmer på boligmarkedet
Boligmarkedet er så småt begyndt at røre på sig igen, og der er optimisme at spore, siger statsautoriseret ejendomsmægler Stig Nygaard, der er indehaver af DanBolig i Vinderup.
Køb og salg af boliger har stået stille meget længe, men april måned var rimelig god, og den positive tendens fortsætter i maj, oplyser den lokale ejendomsmægler.
– Fremvisningerne bliver flere, og det er positive tegn, så jo, optimismen ulmer, siger Stig Nygaard, der også har en af landets billigste ejerlejligheder til salg …
… Boligsiden.dk har udarbejdet en liste over landets 10 billigste ejerlejligheder, og på den ligger en 40 kvadratmeter lejlighed på Møllevej i Vinderup på tredjepladsen.
Skive Folkeblad, 1. sektion, side 1 (15. maj 2009)

Struer har de billigste lejligheder
Er du på jagt efter en billig lejlighed, så er Struer byen at gå på jagt i. Ud af Danmarks 10 billigste lejligheder findes de seks i den vestjyske by, og det er også her, den absolut billigste lejlighed findes, den koster 165.000 kroner. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk .
I dag koster de jyske ejerlejligheder ca. det halve af tilsvarende lejligheder i hovedstadsområdet.
B.T., 1. sektion, side 12 (14. maj 2009)
Berlingske Tidende, Business, side 3 (14. maj 2009)
Jyllands-Posten, sektion 3, side 2 (14. maj 2009)
metroXpress, side 42 (14. maj 2009)

Danske ejerlejligheder fås nu til 200-300.000 kroner
Hvis man bevæger sig lidt uden for hovedstadsområdet, er det nu muligt at erhverve sig en ejerlejlighed helt ned til 165.000 kroner
Således viser nye tal fra Boligsiden.dk, at de ti billigste ejerlejligheder i Danmark kan fås for under 300.000 kr., og at Struer kan prale af at have seks boliger med på topti-listen over de billigste …
Og faktisk koster de næsten det halve i forhold til tilsvarende lejligheder i København,” skriver kommunikationschef på Boligsiden.dk , Birgit Daetz , i en pressemeddelelse og fortsætter: “Vores tal viser også, at Danmarks absolut billigste lejlighed er til salg i Struer og koster 165.000 kr.”
De første ti på listen er alle et-værelses lejligheder på cirka 40 kvm. En sammenligning med Københavns Kommune viser, at det koster nøjagtig det halve for en et-værelses i Struer, Randers, Hjørring, Grenaa og Vinderup, som er de øvrige fire byer, der kommer med på top ti over landets absolut billigste lejligheder.
EkstraBladet.dk, jp.dk, Børsen.dk m. fl. (13. maj 2009)
DR Radioavisen, P4 og P1 (13. maj 2009)
Epn.dk (tv-indslag) (13. maj 2009)

Bankdirektør: på tide at udleve boligdrømmen
Finanskrisen har i lang tid lagt mørke skygger over boligmarkedet. Men det kan faktisk være lige nu, man skal handle, hvis man skal købe sin drømmebolig.
Det er i hvert fald meldingen fra Torben Simonsen, der er områdedirektør for Nordea i Nordvestjylland …
”Lige nu er der et stort udbud af boliger, og prismæssigt er det et godt tidspunkt. Det vil altid være umuligt at sige, om boligpriserne har nået bunden, og derfor kan man heller ikke handle efter det. Men køber man huset for at bo i det i flere år, er der lige nu flere ting, der gør tidspunktet ideelt til at købe nyt hus,” siger Torben Simonsen …
… Lige nu er der, ifølge www.boligsiden.dk, 286 boliger med postnummer 7500 Holstebro, der officielt er sat til salg hos en ejendomsmægler.
Holstebro Onsdag, boligen, side 12 (13. maj 2009)

Boligmarked tættere på prisbund
De nyeste tal fra Realkreditrådet viser, at vi har taget to tredjedele af det prisfald, som de mest pessimistiske økonomer forventer skal til, før vi når prisbunden. Priserne er således faldet 12,8 procent siden toppen, så der mangler maksimalt 7-8 procent, før Danske Banks prognose for, hvor huspriserne lander er indhentet af virkeligheden …
… Priserne på villaer er på landsplan faldet 10,8 procent, og lejligheder er dykket 16 procent på årsbasis. Fritidshuse er sænket 13,1 procent i pris. Statistikken er en smule forældet og dækker ikke udelukkende handler i 1. kvartal 2009, men reelt hovedsagelig handler i november, december og januar.
Fyens Stiftstidende, Sektion 9, side 1 (13. maj 2009)

Billig vej til studiebolig
Hvis man som studerende selv køber en ejerlejlighed, skal man betale cirka 5.000 kroner om måneden, men hvis mor og far i stedet køber den som forældrekøb, kan man bo til leje for det halve. Det er konklusionen i DR’s forbrugerprogram ” Rabatten”, med gode råd til unge, der er på vej til at flytte hjemmefra.
I udsendelsen er en studerende på udkig efter en ejerlejlighed, og det er home, der hjælper ham godt på vej.
Studerende Jonas og hans forældre har nemlig planer om at lave et såkaldt forældrekøb, der giver en fordelagtige skattefordele og mulighed for at ansøge om boligsikring. Ejendomsmægler Martin Lehrmann fra home viser ham i udsendelsen et eksempel på en lejlighed, der er perfekt til formålet.
Lejligheden på 37 kvadratmeter koster godt nok 885.000 kroner, men hvis forældrene køber lejligheden, og Jonas efterfølgende lejer den af dem, vil han typisk kunne ende med en månedlig husleje på 2.500 kroner.
Fyens Stiftstidende, Sektion 9, side 40 (13. maj 2009)

Boligøkonom: Køb bolig nu
Der er ingen grund til at vente på yderligere prisfald, før man køber bolig, lyder rådet fra en uafhængig boligøkonom Poul Gammelgaard, der yder uvildig rådgivning om boligfinansiering og lån. Han mener, at de historisk lave renter til en vis grad bør sætte en stopper for danskernes passivitet på boligmarkedet som følge af finanskrisen.
– Der er en overdreven frygt på grund af finanskrisen, men der er altså relativt få danskere, der er ramt på pengepungen. Hvis man sidder i et godt job og ellers er i en branche, som ikke er udsat, så bør den faldende rente og de faldende boligpriser afgjort få en til at springe på boligvognen nu, siger Poul Gammelgaard til Boligsiden.
Fyens Stiftstidende, Sektion 9, side 1 (13. maj 2009)

Selvstændige mæglere går sammen
100 selvstændige ejendomsmæglere er gået sammen i selskabet Danske Selvstændige ejendomsmæglere.
Ejendomsmægler Johnny Remil fra Remil NETBOLIG i Frederikssund/ Egedal er en ud af mange, der mener, at den nystiftede forening, DSE, har meget at byde på.
– For os er fællesskabet det helt rigtige. Vi får lov til at beholde vores selvstændighed og eget individuelle brand, men bliver alligevel en del af et fællesskab, der gør at vi kan tilbyde vores kunder endnu større synlighed i markedsføringen af deres bolig, siger Johnny Remil.
Sammenslutningen er en reaktion på, at brancherådet sidste år gjorde www.boligsiden.dk til et aktieselskab, som de mindre mæglere ikke mente, de havde indflydelse på.
– Ideen i det nye selskab er, at større indkøb fører til rabatordninger og dermed besparelser på driften. Mæglerne får adgang til selskabets hjemmeside med fællesfaciliteter herunder emnevisning på landsplan, siger Johnny Remil.
Lokalavisen uge-nyt Frederikssund/Egedal, 1. sektion, side 43 (12. maj 2009)

Byt til nyt i DanBolig
DanBolig kæden har søsat nyt koncept, der gør det nemmere for boligkøbere og boligsælgere at møde hinanden. Udviklingen på boligmarkedet gør, at DanBolig har udarbejdet et helt nyt koncept, der skal hjælpe med at få gang i handlerne …
… – Konceptet med at bytte bolig gør, at vi hos DanBolig kan tilbyde sælgerne, at de kan annoncere med, at de er interesserede i at bytte bolig. Potentielle købere kan så se boligen på danbolig.dk, og hvis de finder boligen interessant, ja, så er der mulighed for en dialog om vilkårene for et eventuelt bytte med deres nuværende bolig, forklarer kommunikationschef i DanBoligkæden Jens Meyer
Ritzaus Bureau (11. maj 2009)