Pressen om boligmarkedet i uge 14

Foto: Boligsiden

Er du interesseret i at følge med i, hvad der rører sig på boligmarkedet?

Markant fremgang i boligsalget
Boligsalget er hastigt på vej op i gear igen. I alle tilfælde hos ejendomsmæglerkæden RealMæglerne, der kan rapportere om en fremgang i styksalget på 34 procent i forhold til forrige kvartal.
Salget er nu tilbage på niveauet fra før finanskrisen for alvor lammede boligmarkedet.
Og det til trods for, at vintermånederne ellers traditionelt bringer et lavere salg med sig end årets øvrige måneder.
Jyllands-Posten, Ejendomsavisen, side 60 (5. april 2009)

Alle boliger er bytteboliger – mæglerne hjælper
8 ud af 10 boligejere sætter til salg for at købe en ny ejerbolig. Problemet er blot, at mange i øjeblikket ikke kan eller vil købe nyt, før de har solgt, udtaler Morten Dahl, medindehaver af 14 home-forretninger.
home har i længere tid arbejdet med at sætte byttehandler i system og er så langt fremme, at de første mange byttehandler for længst er gennemført. En ny landsdækkende kampagne sætter nu fokus på bytte-muligheden for at gøre det mere trygt at handle. home kalder det byt-en-bolig.
Øvelsen går ud på, at man får købt og solgt i én og samme ombæring. home sætter alle sine ejendomsmæglere i spil, for det er deres opgave at få to eller flere sælgere til at mødes. Dermed bliver det mere trygt at købe og sælge.
Nordjyske Stiftstidende, bogodt, side 4 (5. april2009)

Agent finder alle boliger
Danskere på jagt efter en ny bolig kan på nybolig.dk se samtlige boliger til salg i Danmark, men også få hjælp af en ny søgeagent til at finde nøjagtig de boliger, der passer til den enkelte købers ønsker.
– Hvis man leder efter en ny bolig, der passer bedre til f.eks. en familieudvidelse, eller man gerne vil bo tættere på jobbet eller børnenes skole, så har vi i Nyboligs søgeagent gjort det muligt at lægge sine ønsker ind i en søgeagent, som nu leder blandt samtlige boliger til salg i Danmark, der opfylder ønskerne, fortæller ejendomsmægler Palle Ørtoft, Nybolig.
Nordjyske Stiftstidende, bogodt, side 5 (5. april2009)

Boligkøbere i historisk situation
Det har altid været noget nær en naturlov, at når renten faldt, så steg boligpriserne. Den lov er tilsyneladende sat ud af kraft lige nu, for selv om renterne har været støt faldende de seneste måneder, så er priserne ligeledes fortsat i samme retning. Det stiller boligkøberne i en historisk gunstig position. Det bliver billigere at købe boligen, og det bliver samtidig billigere at låne til den.
Generelt er boligpriserne de seneste 5-6 måneder faldet, og mange steder op til 10%. På samme halvår er renten på et realkreditlån med 1-årlig rentetilpasning faldet fra godt 6% til ca. 3,2%.
Holstebro Onsdag, Boligen, side 4 (1. april 2009)

Forår – men ikke på sommerhusmarkedet
Sidste år blev der solgt det laveste antal sommerhuse i mere end 13 år. Og ikke meget tyder på, at det bliver bedre i år. Sælgerne har lugtet lunten og er begyndt at sænke priserne, men de skal længere ned.
Påsken er højtid for sommerhussalg, men i år har sælgerne mere end svært med at komme af med huset. Derfor tager det længere og længere tid at få sommerhuset solgt.
Kun et fåtal af de 9.801 sælgere, som ifølge ejendomsmæglernes egen portal, www.boligsiden.dk, har et sommerhus til salg, har ifølge boligøkonom og lektor på Copenhagen Business School, Jens Lunde, udsigt til at komme af med den ekstra bolig: »Sommerhusmarkedet er meget søvnigt. Der er meget til salg. En del er faktisk nybyggeri fra de senere år, hvor mange spekulerede i at bygge et sommerhus på deres grund for at få en gevinst ud af de høje priser.
Århus Stiftstidende, 1. sektion, side 26 (31. marts 2009)

De dyreste sommerhuse – og det billigste
Selv om sommerhuse på Fyn gennemsnitligt har en højere salgspris per kvadratmeter, er der ingen tvivl om, at de dyreste sommerhuse ligger i Nordsjælland og i Skagen.
Landets dyreste sommerhus til salg lige nu på mæglernes egen hjemmeside, www.boligsiden.dk, er et 344 kvadratmeter stort stråtækt hus i to etager i første række ud til Kattegat. Der er ikke sparet på detaljer eller materialer nogen steder, og med en udbetaling på 1,6 millioner kroner ender den månedlige ydelse på lidt over 200.000 kroner.
Hvis lønnen ikke rækker til et af de dyre sommerhuse, er der mulighed for at erhverve sig en feriebolig på Askø nord for Lolland ved Maribo. Her ligger Danmarks billigste sommerhus, og trods et prisskilt på 185.000 kroner får du hele to bygninger med i købet. De er formentlig i knap så god stand, da ejendomsmægleren i annoncen foreslår nedrivning af bygningerne, som ligger på den 280 hektar store ø med 50 faste indbyggere.
Århus Stiftstidende, 1. sektion, side 26 (31. marts 2009)

Tegn på bedring af boligmarkedet
Faldende boligpriser, lavere renter og et opsparet flyttebehov har i første del af 2009 fået væsentlig flere danskere ud at se på bolig og afgive bud end sidste kvartal af 2008.
Hos EDC, der er landets største mæglerkæde, registrerer man aktiviteten på en række parametre, der alle er forudsætninger for at få gang i bolighandlerne. Og på alle parametre er der i januar og februar markant fremgang. Det tolker EDC som spæde tegn på bedring af boligmarkedet.
Ugeposten Helsinge, side 54 (31. marts)

Se listen: De dyreste boliger i Århus
Det kan godt være, at priserne er presset i bund på boligmarkedet i øjeblikket, men der er dog matrikler i Århus, som må siges at ligge i den tunge ende af den århusianske salgsliste. Med www.boligsiden.dk som kilde har Amtsavisen.dk (Randers Amtsavis) udarbejdet en liste over de ti dyreste boliger i Århus.
Den billigste er en 639 m2 stor villa på Stadevej i Brabrand til 12,5 mio. kr. …
Amtsavisen.dk (Randers Amtsavis) samt Stiften.dk (Århus Stiftstidende) (30. marts 2009)

Danbolig: Førstegangssælgere kan gøre et kup på boligmarkedet
Det er ikke kun førstegangskøberne, der har fordele på boligmarkedet. Førstegangssælgere, der typisk har boet i deres nuværende bolig i en årrække, men som nu har behov for en større bolig, har også fordele. Også selv om de må give rabat, når de sælger deres nuværende bolig. De kan spare mellem 10-40 procent på den nye og større bolig, da bytteprisen er faldet markant
Ritzaus Bureau (30. marts 2009)