Kommer boliger også på tvangsauktion i København og hovedstadsområdet?

Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 7. oktober 2022

Det er en misforståelse at tro, at der udelukkende kommer boliger på tvangsauktion i udkantsområderne. Der er nemlig også i Region Hovedstaden boligejere, der sakker så langt bagud med betaling af terminen, ejendomsskatten eller noget tredje, at realkreditinstituttet, kommunen og andre kreditorer kan finde på at sende deres bolig under hammeren.

”Der er langt flere boliger på tvangsauktioner i de fire andre regioner, men der er altså også boligejere i Region Hovedstaden, der giver arbejde for Fogedretten. For eksempel er der annonceret en tvangsauktion på en villa på Amager, der har et areal på 262 kvadratmeter og en offentlig vurdering på små 5,5 millioner kroner,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Se alle tvangsauktioner i Region Hovedstaden.

En god handel?

Det betyder ikke nødvendigvis, at man kan få ejendommen til spotpris. Grundet den notoriske boligmangel i København har en del boligsøgende allerede i dag et øje for, hvad der kommer på tvangsauktion. Og det presser prisen på hammerslag i vejret. Det skete for eksempel med en tvangsauktion i 2017 på en ejerlejlighed i Nansensgade i det centrale København, som Politiken beskrev som et tilløbsstykke, og hvor ejeren fik et hammerslag så højt, at det gav en milliongevinst – efter gælden var betalt.

”Der er stor efterspørgsel på boliger i København, og derfor kan selv boliger, der er i meget dårlig stand, blive handlet på det frie marked. Derfor er der ikke så mange tvangsauktioner i det centrale København, men der er nogle, der af forskellige årsager ikke kommer til salg på almindelig vis, og de sager er værd at holde øje med. Men skal man gøre den rigtig gode handel ved en tvangsauktion, skal man bevæge sig ud i retskredsene omkring København, hvor der ikke er helt så mange købere om buddet,” siger Birgit Daetz.

Hvilke boliger er på tvangsauktion, hvor du bor? Se alle retskredse her.