Murermestervilla eller klassisk parcelhus? Hvilken boligtype er du?

Det er vigtigt at kende sine prioriteter, når man søger ny bolig. Det er nemlig afgørende for, hvilken boligtype, man vil finde sig til rette i.

Synes man for eksempel at små gør-det-selv-projekter er hyggelige, kan en ældre bolig være et oplagt valg. Men synes man i stedet, at projekterne er sure pligter, der stjæler tid fra familien, skal man nok i stedet rette blikket imod en nyere bolig med et mindre behov for vedligehold.

Med andre ord er det vigtigt at vide, hvilken boligtype, man søger. Her guider vi dig til netop at finde det svar. Quiz med og se, hvilke boliger der er de rette i forhold til netop dine prioriteter. På den måde optimerer du din boligsøgning og finder hurtigere hjem i din nye bolig.

0%

Hvor ligger dit drømmehus?

Hvor mange skal I bo i huset?

Hvordan vil du gerne bo?

Hvor vil du føle dig mest hjemme?

Vælg det vindue, du helst vil kigge ud af?

Hvad er vigtigt for dig, når du er hjemme?

Hvor meget arbejde har du mod på?

Vælg dét, der er vigtigst for dig?

Du bør bo i...
..parcelhus 1960–1976

Nogle elsker at hade dem. Du elsker måske parcelhuse fra 1960’erne og 70’erne, fordi funktion er vigtigere end arkitektur. Men man kan ikke komme udenom, at parcelhuse egner sig rigtig godt til en familie på to voksne og to børn, der vil udnytte pladsen bedst mulig. Og det er som regel ret nemt at flytte vægge i huset eller at bygge til.

» Se parcelhuse til salg netop nu
» Se energitjekliste for parcelhuse
..et typehus 1977-1984

Mange huse fra dengang er kompakte og har trekantet 'Toblerone-tag'. Inspireret af kollektiver kom det såkaldte alrum, som kombinerede køkken, spiseplads og stue. I 1½-etageshuse fik børnene underetagen, mens forældresoveværelset og stuen blev flyttet op på 1. salen.

» Se 80'er huse til salg netop nu
» Se energitjekliste for 80'er huse
..et typehus 1985-1997

Røde mursten og hvide vinduer hittede i 1990’erne. Det samme gjorde de skråt afskårne hjørner, som findes i stort set alle nyere typehuse i dag. Hustypen er ofte opført i ét plan. Et valmet tag kan få huset til at se stort ud, men de er typisk indrettet med små værelser i forhold til nutidens standard.

» Se 90'er huse til salg
» Se energitjekliste for 90'er huse
..en murermestervilla

Murermestervillaen hitter år efter år. Der findes cirka 70.000 af slagsen i Danmark, men de er svære at få fat i. Den klassiske, enkle villa er bygget robust efter retningslinjerne for Bedre Byggeskik. Så det kan være en udfordring at bygge til eller om uden at ødelægge helheden. Spørg en arkitekt eller se, hvad naboerne har gjort.

» Se murermestervillaer til salg netop nu
» Se energitjekliste for murermestervillaer
..et byhus

Byhusene er bygget fra cirka 1880 til 1930. Jo ældre hus, jo mindre grundplan. De findes overalt i både større og mindre byer, og de er typisk et rækkehus eller et halvt dobbelthus. Før boede der flere familier under samme tag. Det går nok ikke i dag, men de små byhuse er et charmerende valg for singler og par uden børn.

» Se byhuse til salg netop nu
» Se energitjekliste for byhuse
..en patriciervilla

Arkitekturen er i højsædet i patriciervillaen. Den er smuk, stor og prangende. Den er bygget af kvalitetsmaterialer og er oprindeligt forbeholdt det bedre borgerskab. Den hører også til i den dyre ende, når det gælder energiforbrug. Så det kan godt betale sig at energirenovere en patriciervilla.

» Se patriciervilla til salg netop nu
» Se energitjekliste for patriciervillaer
..en landejendom

Elsker du bondehusvinduer, lavt til loftet og fritlagte bjælker indendørs? Så er landhuset et oplagt valg til livet på landet. De ældre og store stuehuse var ofte beboet af to generationer. Så der kan være masser af plads og charme i en landejendom. Energiforbruget er typisk i den høje ende, men det er der heldigvis råd for.

» Se landejedomme til salg
» Se energitjekliste for landejendomme
..et typehus 2007 – nu

Det er bygget til dig, som ønsker masser af komfort, lavt energiforbrug og mindst mulig vedligeholdelse. Husene er typisk i ét plan, opført med mursten eller træ på facaden. Du finder dem lidt længere ude af byerne på nye udstykninger. Eller på en grund i ældre kvarterer, hvor der har ligget et håndværkertilbud.

» Se lavenergihuse til salg netop nu
» Se energitjekliste for lavenergihuse

Udgivet: 9. september 2019
Opdateret: 3. marts 2021

Tilmeld dig vores nyhedsbrev