Finansiering til køb af din nye bolig

Penge (Foto: Boligsiden.dk)

Du har for længst aftalt med din bank, hvor mange penge du kan låne til dit boligkøb. Og nu hvor købet af din drømmebolig er faldet på plads, skal du have optaget de nødvendige boliglån.

I forbindelse med finansiering af handlen optager du typisk nye lån i den bolig, du køber, og sælgers eksisterende realkredit- og banklån bliver derfor indfriet.

Det er vigtigt, at du søger rådgivning hos din købermægler eller et pengeinstitut om hvilke boliglån, du kan tage. De forskellige lånetyper er nemlig tilpasset forskellige situationer, som forskellige købere står i med hensyn til job, uddannelse, alder, anden gæld og lignende.

Engang imellem kan det betale sig for parterne, at du overtager et af sælgers lån i boligen i forbindelse med handlen. Det kan koordineres mellem din og sælgers rådgiver. Dit pengeinstitut kan rådgive dig om, hvorvidt det kan betale sig.

Tidligere var det udbredt, at der blev udstedt et såkaldt sælgerpantebrev, hvorved køber lånte penge af sælger til en del af købesummen. I dag sker det sjældent.

Udgivet: 20. august 2019
Opdateret: 6. september 2019